En kommunpolitiker för Sverigedemokraterna i Bjuv menar att alla riksdagspartier förutom SD är landsförrädare.
En kommunpolitiker för Sverigedemokraterna i Bjuv menar att alla riksdagspartier förutom SD är landsförrädare. - Foto: Foto: Anders Wiklund / TT. Shutterstock (Montage)

SD-politiker: Polisanmäl alla som inte är sverigedemokrater

Lars Hein är kommunpolitiker för Sverigedemokraterna i Bjuvs kommun. Hein har delat högerextremistiska åsikter och konspriationsteorier i Facebook-grupper.


Lars Hein som är kommunpolitiker för Sverigedemokraterna i Bjuvs kommun har delat inlägg i en Facebook–grupp där det står "Jag är hellre stolt rasist än feg landsförrädare", skriver Expo. Till Expo själv skriver Hein att det han skrivit inte är allvarligt menat.

"BEVARA SVERIGE HOMOGENT"

Bilden med texten "jag är hellre stolt rasist än feg landsförrädare" delades i gruppen "Bevara Sverige homogent". Enligt beskrivningen är gruppen "en nationalistisk grupp som värnar starkt för det äktsvenska".

Hein har i sin egen Facebook–profil skrivit att alla partier förutom Sverigedemokraterna bör polisanmälas för landsförräderi. Hein säger till Expo att han inte kommer ihåg att han har delat inlägget. 

— Det är inget jag kommer ihåg, det är bara i stundens hetta jag delar någonting, det är inget jag står för egentligen, säger Lars Hein till Expo.

DELAR KONSPIRATIONSTEORIER

Hein har även delat konspirationsteorier i gruppen "Bevara Sverige homogent" där han skriver att 98 procent av alla invandrare är ”ekonomiska lycksökare". Hein delade även ett inlägg med budskapet att "svenskar snart är en minoritet i Sverige".

Hein sprider även antisemitiska konspirationsteorier där han menar att Annie Lööf är allierad med andra så kallade "globalister". 

DELAR INLÄGG FRÅN FRIA TIDER OCH NYA TIDER

I sin egen profil delade Hein även inlägg från Nya tider, Fria tider och den antimuslimska sajten Voice of Europe. Förutom att länka till högerextrema sajter så delar Hein även inlägg där han påstod att klimatförändringarna är en påhittad bluff. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!