Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu höjer Netflix priset – mycket mer kommer det kosta

- 16/01/2020, 12:21

Netflix höjer nu priset på sin premiumtjänst. Höjningen kommer i samband med nytt innehåll och nya serier – bland annat Snabba Cash i serieform och interaktivt innehåll som Black Mirror-avsnittet Bandersnatch.

Om du är en av de som använder dig av Netflix premium så kommer nästa kortdragning bli lite dyrare. 

Streamingföretaget höjer nämligen priset på premium-abonnemang – från 139 kronor till 159 kronor. 

Den som använder sig av Netflix premium kommer att få ett mail innehållande information om höjningen en månad i förväg. 

Till skillnad från bas-abonnemanget som ligger på 89 kronor i månaden så kan den som använder sig av premium streama tv-serier och filmer på fyra olika skärmar samtidigt. 

Priset på standard- och basabonnemanget kommer inte att höjas. 

"Stora investeringar – som vi har gjort i nya tv-serier och filmer"

Netflix
Foto: Shutterstock

”Vi höjer våra priser då och då för att möta de stora investeringar som vi har gjort i nya tv-serier och filmer, men även för att förbättra vår produkt”, skriver Anoek Eckhardt, kommunikationsansvarig för Netflix, i ett pressmeddelande. 

Mer interaktivt och svenskt innehåll

Företaget har bland annat investerat i en serieversionen av svenska filmsensationen "Snabba Cash" och satsar på mer interaktivt innehåll som Black Mirror-avsnittet Bandersnatch, där tittaren är med och styr handlingen. 

Förresten, har du koll på på att Netflix har en dold kategori för heta filmer? Och så kanske du har undrat varför Netflix tar bort populära serier, här har du svaret