Netflix premiumtjänst kommer att kosta 159 kronor.
Nu höjer Netflix priset för sin premiumtjänst. - Foto: Foto: Shutterstock (Montage)

Nu höjer Netflix priset – så mycket mer kommer det kosta

Netflix höjer nu priset på sin premiumtjänst. Höjningen kommer i samband med nytt innehåll och nya serier – bland annat Snabba Cash i serieform och interaktivt innehåll som Black Mirror-avsnittet Bandersnatch.


Om du är en av de som använder dig av Netflix premium så kommer nästa kortdragning bli lite dyrare. 

Streamingföretaget höjer nämligen priset på premium-abonnemang – från 139 kronor till 159 kronor. 

Den som använder sig av Netflix premium kommer att få ett mail innehållande information om höjningen en månad i förväg. 

Till skillnad från bas-abonnemanget som ligger på 89 kronor i månaden så kan den som använder sig av premium streama tv-serier och filmer på fyra olika skärmar samtidigt. 

Priset på standard- och basabonnemanget kommer inte att höjas. 

"Stora investeringar – som vi har gjort i nya tv-serier och filmer"

Foto: Shutterstock

”Vi höjer våra priser då och då för att möta de stora investeringar som vi har gjort i nya tv-serier och filmer, men även för att förbättra vår produkt”, skriver Anoek Eckhardt, kommunikationsansvarig för Netflix, i ett pressmeddelande. 

Mer interaktivt och svenskt innehåll

Företaget har bland annat investerat i en serieversionen av svenska filmsensationen "Snabba Cash" och satsar på mer interaktivt innehåll som Black Mirror-avsnittet Bandersnatch, där tittaren är med och styr handlingen. 

Förresten, har du koll på på att Netflix har en dold kategori för heta filmer? Och så kanske du har undrat varför Netflix tar bort populära serier, här har du svaret

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

Misstänkt grovt brott i Södertälje

1 timme sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

3 timmar sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

igår 22:08
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

igår 22:05
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.