Jonas Sjöstedt kallar Jimmie Åkesson för hycklare.
Jonas Sjöstedt kallar Jimmie Åkesson för hycklare. - Foto: Foto: Jonas Ekströmer / TT, Anders Wiklund / TT.

Jonas Sjöstedt om Jimmie Åkesson: "Hycklare"

I en debattartikel skriver Sjöstedt vad han tycker om Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. V-ledaren tycker att SD-ledaren är en hycklare som säger sig bry sig om pensionärer och kvinnor som jobbar i välfärden.


Den hätska stämningen mellan Jimmie Åkesson och Jonas Sjöstedt har ständigt legat i luften under partiledarnas tid i riksdagen. Det har varit både en och annan känga åt höger och vänster. 

Som under en partiledardebatt 2013 exempelvis, när Sjöstedt sa "När jag hör Jimmie Åkesson här prata om klimatfrågan så kommer jag att tänka på ett sånt här flaskskepp. Hur kom du in hit egentligen?".

"STÅ INTE OCH KALLA MIG FÖR BRUN"

Eller förra året, då V-ledaren fick ordet gick han sedan till hårt angrepp mot Jimmie Åkesson, som han menar hyllar Ungern. "Stå inte och kalla mig för brun", svarade Åkesson då.

SD-ledaren bråkade även med Jonas Sjöstedt om migrationspolitiken 2018, då Åkesson sa "jag väljer välfärd framför 9 000 afghanska män som har fått sin sak prövad". När Sjöstedt ville ta tillbaka ordet röt Åkesson: "Nu pratar jag!".

RIKTAR ÄNNU EN KÄNGA

Nu har Vänsterpartiets partiledare som avgår i vår riktat ännu en känga mot Åkesson i en debattartikel i Expressen.

I en debattartikeln skriver Sjöstedt om sin syn på partiledarens politik. Sjöstedt anser att Åkesson är en hycklare när han pratar om rätt till heltid för den som jobbar inom välfärden. 

I Åkessons hemkommun Sölvesborg har de som anställs i vårdkoncernen bara rätt till deltidstjänster på 75 procent.

"JAG HAR BARA ETT ORD FÖR DETTA, JIMMIE ÅKESSON. DET ORDET ÄR HYCKLERI"

Sjöstedt menar att det är hyckleri när partiet på ett sätt värnar om pensionärer och kvinnor, men i slutändan är det koncerner och bolag som gynnas.

"Detta visar tydligt att partiets charmoffensiv mot pensionärer och kvinnor som jobbar i välfärden har liten förankring i verkligheten. När det verkligen gäller gynnas vårdkoncernerna och storbolagen", skriver Sjöstedt.

Avslutningsvis skriver partiledaren att han är övertygad om att folk genomskådar den så kallade bluffen.

"Jag har bara ett ord för detta, Jimmie Åkesson. Det ordet är hyckleri. ", skriver Sjöstedt i Expressens debattartikel.

LÄS MER: Rekordsiffror för Jonas Sjöstedt – mest populära partiledaren

LÄS MER: Jonas Sjöstedt till attack mot Annie Lööf: "Sluta låtsas"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med Sjöstedt?
Tack för din röst!