Det här visste du inte om Victor Crone
Det här visste du inte om Victor Crone. - Foto: Sebastian Scheiner AP/TT, Instagram/@victorcrone

Victor Crone – det här visste du inte om honom

Victor Crone ställer upp med bidraget "Troubled Waters" i Melodifestivalen 2020. Det här visste du förmodligen inte om honom!


Senast vi såg Victor Crone, 28, var i den svenska Melodifestivalen. Han tävlade i den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen som gick av stapeln den 22 februari i Malmö. En deltävling som gick bra då han kvalificerade sig för andra chansen och sedan finalen i Stockholm senare under våren.

Känner du igen namnet? Ja, det är inte alls så konstigt. Han tävlade nämligen med bidraget "Storm" i Eurovision Song Contest så sent som förra året, fast då för Estland. Nu vill Victor Crone vinna det svenska folkets hjärtan.

Har du inte riktigt pejl på sångaren från Åkersberga i Stockholm? Här listar Nyheter24 allt du behöver och kanske inte visste om Victor Crone!

Victor Crone ställer upp i Mello 2020. Bildkälla: Instagram/@victorcrone

Har bakgrund som hockeyspelare

Något som få kanske vet är att VictorCrone faktiskt har en bakgrund som hockeyspelare. Som junior lirade han IFK Österåker innan han provade på hockey i division fyra med IK Waxholm.

Victor Crone gjorde sin sista säsong 2014 och då noterades han för sju poäng på fyra matcher. Inte alls så pjåkigt! Men nog är det allt musik han ska pyssla med?

Gick under namnet "Vic Heart"

De flesta känner till Victor under han fullständiga namn alltså Victor Crone. Men det många inte vet är att han använde sig av artistnamnet "Vic Heart" back in the day.

På Spotify har han släppt en låt under det namnet Vic Heart. Den heter "Jimmy Dean" och är väl värd att lyssna på.

Började med musik som ung

Redan som 14-åring började Victor Crone att spela gitarr och skriva låtar. Några år senare, när han var 18, åkte han över till USA och fortsatte låtskrivandet i Los Angeles och Nashville, skriver United Stage.

Victor Crone och Katerine Duska. Bildkälla: Instagram/@victorcrone

Deltog i en rolig challenge under Eurovision Song Contest

Under ESC ägnade sig Victor Crone inte bara till att sjunga och framträda. Nej du, han utförde även en oerhört rolig challenge tillsammans med deltagare och kändisar från andra delar av världen.

Utmaningen kallas för #doublechinchallenge och scrollar man igenom Victor Crones instagram så deltog han flitigt i den utmaningen.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Säpo vill anonymisera beslut

Misstänkt grovt brott i Södertälje

1 timme sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

3 timmar sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

igår 22:08
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

igår 22:05
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.