Ingen dans på gympan.
Ingen fysisk kontakt på gympan. - Foto: Claudio Bresciani/TT, Gorm Kallestad/TT

Skolverket: "Undvik fysisk kontakt och dans på gympan"

Under en presskonferens på tisdagen meddelade Skolverket att skolelever bör undvika fysisk kontakt och dans på gymnastiklektionerna.


Under tisdagen hölls en presskonferens med representanter från olika myndigheter med anledning av coronavirusets spridning i Sverige.

Peter Fredriksson, generaldirektör för Skolverket, menar att grundskolan fortsätter med undervisningen precis som vanligt.

Men han uppmanade till att undvika fysisk kontakt och dans under gymnastiklektionerna.

– Jag vill påminna om att man i idrottsundervisnigen bör undvika aktiviteter där elever är i kontakt med varandra. Man ska också undvika dans, dans är bra, men inte nu, sa Fredriksson.

Han talade också om den ovisshet som råder i skolan just nu.

– Man får ta en sak i taget. Hur vi hanterar olika konsekvenser, det vet vi inte. Vi vet inte vad som sker framöver, vad vi har att hantera. Någon form av ovisshet får vi leva med. Men man får ställa sig frågan: Vad kan vi göra idag, det får huvudmännen, rektor och lärare svara på, sa Fredriksson.

Läs mer: Beskedet: Elever kan tvingas gå i skolan på helger och lov
Läs mer: Besked: Studenter får behålla CSN även om skolor stängs

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

Nordea: Trycket på hushållen lättar

Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

1 timme sedan
I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

1 timme sedan
Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)

SBAB fortsätter sänka boräntor

1 timme sedan
SBAB fortsätter sänka sina korta boräntor – tremånadersräntan är nu under 5 procent. De korta räntorna har ju börjat sikta in sig på att Riksbanken snart kommer att sänka sin styrränta, säger Lars Lindmark på SBAB.