Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Anders Tegnell svarar Trumps kritik: "En kamp"

- 08/04/2020, 20:32 -

Donald Trump har tidigare sagt att "Sverige lider mycket illa" av coronaviruset och kritiserat hanteringen av smittan. Nu har statsepidemiolog Anders Tegnell svarat den amerikanske presidenten.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Donald Trumps kritik mot Sverige, där han menar att hanteringen av coronaviruset inte skötts optimalt.

Han hävdade bland annat att social distansering inte tillämpas tillräckligt.

– Alla som gör så stänger nu ner. Storbritannien var ett exempel. De pratar om Sverige, men Sverige lider mycket svårt . Du vet det va? Sverige gjorde det. Flocken. De kallar de för ”flocken”. Sverige lider mycket illa. Det är ett sätt att göra det, men… du vet, alla har tittat på alla andra, och hittills har nästan alla länder gjort det som vi gjort det, sa Trump under en pressträff.

Tegnells svar till Trump

I SVT under onsdagsmorgonen kommenterade statsepidemiolog Anders Tegnell kritiken för första gången.

Det är förstås väldigt jobbigt i Sverige, inte minst inom sjukvården, men jämfört med situationen i New York fungerar det fortfarande väldigt bra i Sverige, svarade han då.

Nu har Tegnell även fått svara på kritiken efter att han fått frågan från en utländsk journalist, skriver Aftonbladet.

Svensk sjukvård tar hand om detta på ett väldigt bra sätt. Det är mycket arbete, mycket stress i personalen och en kamp varje dag, men det fungerar. Den svenska sjukvården är en av de bästa i världen, svarade han.

Läs mer: Coronapatienterna minskar i Stockholm – men ökar i övriga landet