Så mycket har kampanjen för George Floyd samlat in

Efter George Floyds död har många valt att donera pengar till den GoFundMe-länk som hans bror, Philonise, startat. Insamlingen har nått över 11 miljoner dollar och har därför slagit rekord.


46-årige småbarnspappan George Floyd dödades den 25 maj under ett polisingripande.

Hans död har berört en hel värld och många demonstrerar nu mot rasism på gatorna, både i USA och andra delar av världen.

Nått över 10 miljoner dollar

På internet sprids många filmer och bilder, och under de senaste dagarna har människor även haft möjlighet att donera pengar till George Floyds familj via en GoFundMe-länk.

Insamlingen, som startades av George Floyds bror Philonise, har under veckan nått över 11 miljoner dollar. Målet var 1,5 miljoner.

George Floyds familj. Bildkälla: GoFundMe

390 100 personer har donerat pengar för att hjälpa familjen att finansiera bland annat Floyds begravning, rättegångskostnader och terapi.

Pengarna kommer även gå till att ge George Floyds två barn en bra uppväxt och utbildning. 

"Vi älskar och uppskattar er alla"

Insamlingen har slagit rekord och räknas till en av de mest framgångsrika insamlingarna. Länken har delats på internet över 241 000 gånger, skriver Daily Mail.

"Jag och min familj såg på i ren skräck hur den nu ökända och skrämmande videon började spridas i sociala medier. Vad vi såg i klippet chockerade oss, en vit polis som hade sitt knä på min brors nacke och hindrade honom från att andas", skriver Philonise i ett brev.

Han fortsätter:

"Från djupet av våra hjärtan vill min familj tacka varenda en av er som har hört av sig. Även fast att vi inte kan svara på allt fint ni skriver, så snälla kom ihåg att vi älskar och uppskattar er alla. Våra hjärtan är överväldigade".

HÄR KAN DU DONERA PENGAR TILL FAMILJEN.

/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka på Västra esplanaden i Umeå.", skriver polisen på sin hemsida.

Priset sänks på bensin och diesel – så billigt blir det

Ledande drivmedelskedjor sänker priserna inför helgen.

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

1 timme sedan
Minst åtta människor rapporteras ha dödats och ett tjugotal skadats i nattens ryska attacker mot Ukraina. De riktades i huvudsak mot regionen Dnipropetrovsk, enligt inrikesdepartementet i Kiev.

Högsta antalet viltolyckor på tio år

1 timme sedan
Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.