Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mia Khalifas fans går samman – försöker ta bort hennes filmer

- 03/07/2020, 19:25

Den före detta porrstjärnan Mia Khalifa möter nu enormt stöd på appen TikTok. Flera miljoner människor har skrivit på en namninsamling för att få hennes videoklipp raderade på diverse porrsidor.

Under en period på tre månader mellan 2014 och 2015 deltog den då 21-åriga Mia Khalifa i 11 porrfilmer, något som gjorde henne till Pornhubs mest sökta porrstjärna.

Hennes korta karriär följer med henne än idag, då hon 2019 rankades som topp tre bland kvinnliga porrstjärnor, trots att hon inte varit med i någon vuxenfilm på fem år.

Mia Khalifa jobbar idag som sportkommentator. Bildkälla: Instagram
Mia Khalifa jobbar idag som sportkommentator. Bildkälla: Instagram

Fick mordhot från ISIS

Idag jobbar Mia som sportkommentator och har dessutom fått sig en följarskara på nästan 9 miljoner på appen TikTok. Tidigare undvek hon sociala medier, då hon i en intervju med Mashable berättade att hon fick så pass mycket hat att hon bland annat var tvungen att stänga av sina kommentarsfält.

Anledningen till allt hat hon fått utstå grundar sig i att hon under sin karriär som porrstjärna deltog i en scen klädd i hjiab, något som ledde till tumult i de libanesiska och muslimska samfunden.

Det gick till och med så pass långt att hon mottog mordhot från terroristgruppen ISIS. I en intervju med BBC Radio's 5 Live berättar Mia om hur hon hade sagt till regissören att han kommer att få henne mördad på grund av den religiösa detaljen, något som både han och produktionen hade skrattat bort. 

"Giftigaste tre månaderna i mitt liv"

Efter hennes karriär, så har hon varit öppen med sina upplevelser och tankar kring den korta perioden, som hon i en video på TikTok kallat för "den lägsta, giftigaste, mest karakteristiska tre månaderna i sitt liv när hon var 21 år".

Mia har sedan hennes aktivitet på TikTok mottagit enormt stöd. I appen pratar hon öppet om porrindustrins baksidor och påverkan på den mentala hälsan.

Nu har hennes följare startat en namnlista för att försöka få bort hennes videos på diverse porrsidor. Namnlistan går under benämningen "Rättvisa för Mia Khalifa" och har redan nått 1,6 miljoner signaturer.

Fortsätter marknadsföra hennes klipp

Det är väl känt på internet att Mia endast tjänade 12 000 dollar på hennes klipp. På grund av att hennes filmer ligger kvar på internet så fortsätter dessa webbsidor att tjäna pengar på henne, samtidigt som att de ständigt marknadsför hennes klipp. Det gör att människor tror att hon fortfarande är aktiv i porrindustrin.

Namnlistan begär även att hennes domännamn ska returneras, samt att hennes videoklipp "diskuteras rättvist i domstolen utan att sätta henne i en djup ekonomisk kris", skriver Junkee.

"Förlorat all rätt till ett privatliv"

I en intervju med BBC News berättar Mia att hennes korta karriär förföljer henne i det vardagliga livet än idag.

– Blickarna jag får... Det känns som att människor kan se igenom mina kläder. Det får mig att skämmas väldigt mycket. Det känns som att jag har förlorat all rätt till ett privatliv eftersom att jag bara är en Google-sökning bort, säger hon i intervjun.

Samtidigt som #JusticeforMia blir allt mer viral på TikTok, så hjälper ett flertalet människor henne i kampen för att få bort hennes videoklipp, bland annat genom att skriva under namnlistan men även genom att spamma Pornhub och andra porrsidors sociala medier-konton.

Visste du att Mia är gift med en svensk? Det kan du läsa om här!

Läs mer: Mia Khalifas attack mot porrindustrin – avslöjar fula tricket

Läs mer: Robert Sandberg och Mia Khalifa avslöjar allt om första dejten