Söndag 9 Maj
Stockholm

Polisens video – Chris Watts kroppsspråk skriker "skyldig"

Expert säger att man kan se på Chris Watts kroppsspråk att han ljuger för polisen.
Expert säger att man kan se på Chris Watts kroppsspråk att han ljuger för polisen. Foto: Bildkälla. Netflix & Instagram.

Chris Watts mördade sin gravida fru och deras två döttrar men låtsades först att han inte visste vad som hade hänt. Nu berättar en expert att man kan se på hans kroppsspråk att han ljuger för polisen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Chris Watts, 35, mördade sin gravida fru Shanann Watts och deras två döttrar Bella, 4 och Celeste, 3 i augusti 2018. Det kan du läsa mer om HÄR

Efter att Netflix förra veckan släppte dokumentären American Murder: The Family Next Door har fallet blossat upp i media igen. 

I serien får vi se nya klipp från utredningen och bland annat filmer från polisens kroppskameror från dagen Shanann, Bella och Celeste rapporterades försvunna. Nu berättar en expert inom kroppsspråk för tidningen Mirror att man kan se redan i de tidigaste klippen att Chris Watts ljuger för poliserna om vad som hänt. 

En expert berättar att man kan se på Chris Watts kroppsspråk att han ljuger. Bildkälla: Netflix.

Orolig granne ringde polisen

Efter att ha mördat sin gravida fru och sina döttrar, och dumpat deras kroppar vid ett oljefält, återvände Chris Watts till familjens hem i Colorado. Det var grannen Nickole Atkinson som ringde polisen efter att Shanann Watts inte svarat på hennes sms och samtal. 

När polisen anlände till familjen Watts hem sa Chris Watts att han inte hade någon aning om vart hans familj tagit vägen och att han var orolig för dom.

Experten Derek Van Schaik berättar nu för Mirror att man tydligt kan se i filmerna från polisens kroppskameror att Watts ljuger.

Det första Van Schaik lägger märke till är att både poliserna och grannen Atkinson letar frenetiskt utanför huset, medan Watts hämtar något ur hans bil. 

– Polisen måste ha tänkt, "hon kanske dör därinne. Varför öppnar du inte garaget så snabbt som möjligt för att kunna springa in i huset och ta reda på om din familj är okej?", säger Van Schaik. 

Chris Watts verkar inte särskilt orolig för familjen när polisen anländer. Bildkälla: Netflix.

Nervositeten indikerar att Watts är rädd att bli avslöjad 

Experten lägger även märke till att Watts tillbringar ungefär en minut i huset ensam, innan han släpper in grannen och poliserna. 

När poliserna kommer in påpekar Watts att hans döttrars filtar är borta, förmodligen för att få poliserna att tro att Shanann har åkt iväg med barnen. 

Men det är först när Watts låtsas hitta sin försvunna frus mobil som det riktiga skådespelet drar igång, menar Van Schaik. 

Grannen Atkinson blir bedrövad när hon tar upp mobilen, eftersom att detta indikerar på att något inte stämmer, medan Watts inte verkar reagera alls. Mobilen är dessutom avstäng, vilket experten tycker är väldigt märkligt då folk inte brukar stänga av sina mobiltelefoner i sina hem. 

Van Schaik ser en stor skillnad på Atkinsons och Watts kroppsspråk och förklarar att Watts nervositet riktas inåt mot sig själv, eftersom att han är rädd att bli avslöjad. Medan Atkinsons nervositet riktas utåt med tanke på att hon är orolig över sin vän. 

Konstant försvarande och förklarande

Chris Watts vill, till en början, varken ringa till döttrarnas skola eller titta på materialet från en annan grannes övervakningskamera för att försöka hitta ledtrådar. När de sedan tittar på övervakningsfilmen kollar Watts bort från TVn och ner i hans telefon.

Experten säger till Mirror att ständigt försvarande och förklarande indikerar att någon är skyldig. 

Chris Watts mördade sin familj 2018. Bildkälla: Netflix.

Chockerande låga resultat i lögndetektortest 

En annan sak vi får se i Neflixs dokumentär om fallet är att Watts gjorde ett lögndetektortest, för att bevisa att han var oskyldig. Ett test som tog hela sju timmar.

Enligt uppgifter till Hello Magazine fick  Watts ett resultat på minus 18. Det genomsnittliga resultatet som visar på att någon ljuger ligger runt minus fyra.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Chris Watts sista sms till sin fru innan han mördade henne, det kan du läsa om HÄR

Du kan även läsa om hur Chris Watts lever idag HÄR

Kommentera
Kopiera länk
Dela