Dokument avslöjar: Ghislaine Maxwell fick massage av Epsteins sexslavar

Rättegången mot Ghislaine Maxwell och hennes inblandning i Epstein-fallen är fortsatt i fullgång. Nya dokument avslöjar att hon bland annat fick massage av hans sexslavar vid flera tillfällen.


Tidigare i somras greps den omtalade Ghislaine Maxwell efter att ha försökt fly från FBI, något som Nyheter24 skrivit om här.

Lurade till sig offer

Maxwell påstås ha haft en betydande roll i den sexhärva som cirkulerat kring den bortgångne finansmannen Jeffrey Epstein, som tog sitt liv i fängelse i väntan på rättegång. Hon ska enligt åklagare ha hjälpt Epstein att lura till sig minderåriga flickor som han sedan förgrep sig på. Detta kan du läsa mer om här.

Kort efter att Maxwell greps av FBI drog rättegångarna igång. En stor fråga i fallet har varit huruvida de 80 hemligstämplade dokumenten ska komma att avslöjas eller inte, något som Maxwell och hennes advokater kämpat för att stoppa.

Prins Andrew inblandad

En av de saker som bubblat upp till ytan under rättegångarna är den om att Epsteins högra hand påstås ha haft orgier med minderåriga tjejer. Maxwell nekar däremot till brott.

Nu har nya detaljer kommit fram i ett förtal som väcktes mot Maxwell redan 2015. Enligt dokumenten handlar det om prins Andrew och hans medverkan i de olika fallen. Hanna Sjoberg, som även hon var en av Epsteins sexslavar, vittnar om att prins Andrew ska ha smekt hennes bröst med en docka som föreställde honom själv.

Fick massage av sexslav

Maxwell får även, under rättegången, frågan om hur många gånger hon fick massage av Sjoberg, varpå hon svarar att hon inte minns men att det var "en hel del".

När advokaten sedan frågar om dessa stunder innefattade sex, instruerar Maxwells advokat henne att inte svara på frågan. 

Hon nekar även till att ha rekryterat unga flickor till Epstein, skriver The Sun.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.