Greta Thunbergs pik mot Donald Trump.
Greta Thunbergs pik mot Donald Trump. - Foto: Bildkälla: Stella Pictures & Markus Schreiber/TT.

Gretas Thunbergs pik mot Donald Trump

Klimataktivisten Greta Thunberg har tidigare fått kritik från USA:s president Donald Trump. Nu ger hon igen, med en ironisk känga.


Valet om USA:s president är igång och Donald Trump vill att man ska sluta räkna röster. Både Trump och motståndaren Joe Biden är segervissa medan världen biter på naglarna inför att de sista, avgörande delstaterna i USA ska räkna klart sina röster. 

Trump påstår att rösträkningssystemet är korrupt och kräver att man slutar räkna röster. 

"STOP THE COUNT!", skrev han igår på Twitter

Klimataktivisten Greta Thunberg hoppar nu in i Twitterkaoset för att ge presidenten en rejäl pik. 

Greta Thunberg pik till Donald Trump. Bildkälla: Twitter.

Ger igen för ett gammalt tweet

Det Thunberg refererar till i sin tweet är något som presidenten skrev till henne för ungefär ett år sedan. Trump menade nämligen då att Greta behövde lugna ner sig och jobba på sina aggressionsproblem. Han uppmuntrade henne att gå på bio med en vän. 

Thunberg har alltså kopierat Trumps gamla tweet till henne, men byt ut namnet till hans eget. 

Donald Trumps tweet som Greta refererar till. Bildkälla: Twitter.

Reaktioner från Twitteranvändare 

I kommentarsfältet under tweeten är det tydligt att Twitteranvändare tycks ha delade åsikter kring Thunbergs ironiska pik mot presidenten. Vissa hejar på henne och tycker att det är ett roligt sätt att ge igen, medan andra anser att hon inte borde involvera sig i politik. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

Höjd BNP-siffra från USA

USA:s bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 3,4 procent i fjärde kvartalet i fjol, enligt reviderade siffror från USA:s handelsdepartement.

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

1 timme sedan
Det finns ingen naturlig orsak bakom jordskredet vid E6 i höstas, enligt åklagaren. Tre personer misstänks för brott, bland annat då stora mängder schaktmassa utan tillstånd flyttats till området. De här massorna har lagts på platsen där jordskredet sedermera igångsatts, säger åklagare Daniel Veivo Pettersson.