Stefan Löfvens hälsning till vårdpersonalen: "De är våra hjältar"

- 24/12/2020, 10:59

Statsminister Stefan Löfven gästade Nyhetsmorgon under julaftonsförmiddagen. Under hans besök passade han på att skicka en hälsning till Sveriges vårdpersonal.

På självaste julafton gästade Stefan Löfven TV4:s Nyhetsmorgon.

Det talades mestadels om året som gått, inte mindre om coronavirusets framfart och landets hantering av pandemin. Nyheter24 har tidigare rapporterat om regeringens diskussion kring en ny pandemilag.

– Jag är så fokuserad på att det här är min uppgift, sade statsministern i intervjun.

"Bara jag och min syster kvar"

Programledarna Jenny och Steffo frågade även statsministern om hur hans familjerelationer ser ut nu under jul, varpå han blev något sentimental:

– Nu är det bara jag och min syster kvar, mina föräldrar och min bror finns inte kvar i livet. Det blir första julen där mamma inte lever, så det är tomt.

Han berättade att hans mamma bodde på ett demensboende under hennes sista tid i livet. 

Tackade vårdpersonalen

Steffo och Jenny passade även på att uppmana statsministern att skicka en hälsning till den vårdpersonal som kämpat mot viruset på sjukhusen runt om i landet:

– Sjukvårdspersonalen och omsorgspersonalen har gjort ett fantastiskt, fantastiskt arbete. Jag har lyssnat på nyheterna där en IVA-sjuksköterska berättade att hon sett fram emot att fira jul med familjen, men i och med det nya krisavtalet kommer hon inte få göra det.

– De är på riktigt våra hjältar, avslutade han.