Stefan Löfven skickade en varm hälsning till sjukvården.
Stefan Löfven skickade en varm hälsning till sjukvården. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Stefan Löfvens hälsning till vårdpersonalen: "De är våra hjältar"

Statsminister Stefan Löfven gästade Nyhetsmorgon under julaftonsförmiddagen. Under hans besök passade han på att skicka en hälsning till Sveriges vårdpersonal.


På självaste julafton gästade Stefan Löfven TV4:s Nyhetsmorgon.

Det talades mestadels om året som gått, inte mindre om coronavirusets framfart och landets hantering av pandemin. Nyheter24 har tidigare rapporterat om regeringens diskussion kring en ny pandemilag.

– Jag är så fokuserad på att det här är min uppgift, sade statsministern i intervjun.

"Bara jag och min syster kvar"

Programledarna Jenny och Steffo frågade även statsministern om hur hans familjerelationer ser ut nu under jul, varpå han blev något sentimental:

– Nu är det bara jag och min syster kvar, mina föräldrar och min bror finns inte kvar i livet. Det blir första julen där mamma inte lever, så det är tomt.

Han berättade att hans mamma bodde på ett demensboende under hennes sista tid i livet. 

Tackade vårdpersonalen

Steffo och Jenny passade även på att uppmana statsministern att skicka en hälsning till den vårdpersonal som kämpat mot viruset på sjukhusen runt om i landet:

– Sjukvårdspersonalen och omsorgspersonalen har gjort ett fantastiskt, fantastiskt arbete. Jag har lyssnat på nyheterna där en IVA-sjuksköterska berättade att hon sett fram emot att fira jul med familjen, men i och med det nya krisavtalet kommer hon inte få göra det.

– De är på riktigt våra hjältar, avslutade han.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Pensionär? Därför handlar du mindre hållbart än andra

Intensiv slutspurt i EU-parlamentet

EU-parlamentet har slutligt godkänt ännu ett år med handelslättnader för Ukraina med 428 ja-röster mot 131 nej och 44 nedlagda. Tisdagens beslut innebär att den uppgörelse som nåddes nyligen om villkoren för importen av exempelvis jordbruksprodukter nu räcker ända fram till sommaren 2025.

Greta Thunberg åtalas återigen för ohörsamhet

Klimataktivisten Greta Thunberg åtalas återigen för brott, misstänkt för två fall av ohörsamhet mot ordningsmakten, rapporterar Expressen.

Storbritannien stärker försvaret

Storbritannien ska lägga 2,5 procent av sitt BNP på försvarsutgifter, meddelar premiärminister Rishi Sunak under ett besök i Polen. Under 2023 lade landet drygt 2,2 procent av BNP på försvaret.

Flera döda på Engelska kanalen

Fem personer, varav ett barn, omkom när de försökte passera Engelska kanalen från Frankrike till Storbritannien, meddelar franska myndigheter. Det sker bara timmar efter att det brittiska parlamentet godkänt det kontroversiella lagförslaget om migrantflyg till Rwanda.

Thedéen: Lågkonjunkturen mildare än befarat

Riksbankschefen Erik Thedéen konstaterar att inflationen gått i rätt riktning och att den är "betydligt lägre" än Riksbankens prognos. "Det bäddar för att köpkraften kan komma tillbaka", säger han i ett tal enligt ett pressmeddelande.