Fyra döda efter kravallerna i USA

- 07/01/2021, 07:26 -

Fyra personer har dött och 52 har gripits efter våldsamheterna vid USA:s kongress i Washington. Efter avbrottet under stormningen har nu ledamöterna återupptagit sitt arbete med att godkänna Joe Biden som ny president.

Tiotusentals personer hade samlats i Washington DC, på onsdagkvällen svensk tid, för att protestera mot valresultatet. I ett tal uppmanade Donald Trump folkmassorna att bege sig till Kapitolium, USA:s kongress. 

Trumps anhängare stormade därefter kongressen och tog sig in i byggnaden för att avbryta arbetet med att godkänna resultatet från presidentvalet i november. Här kan du se bilder från stormningen.

Fyra personer har dött efter stormningen och 52 personer har gripits. En av de döda är krigsveteranen Ashli Babbitt som sköts till döds av polisen.  

Kongressen åter i arbete

I och med kravallerna har godkännandet av Joe Biden som ny president försenats. Kongressledamöterna fick avbryta sitt arbete under kravallerna, men hade på torsdagsmorgonen svensk tid, återupptagit arbetet. 

Facebook och Youtube har raderat en video där Donald Trump talar till sina anhängare, och Twitter har stängt ner presidentens konto i tolv timmar.  

LÄS MER:

Nu varnar grannarna Trump: "Här får du inte bo"