Tio spädbarn döda i sjukhusbrand: "Hjärtskärande"

- 09/01/2021, 15:26

Under fredagen började det brinna i en avdelning för sjuka spädbarn på ett sjukhus i Indien. Tio barn dog till följd av bränderna och politiker i landet kallar det för en "hjärtskärande tragedi".

Indien chockerades av den tragiska nyheten att tio spädbarn dött till följd av en sjukhusbrand i Maharashtra under fredagen.

Sju barn överlevde

Public service-bolaget Doordarshan meddelade att branden tog fart i avdelningen för sjuka, nyfödda bebisar (SNCU). Brandmännen lyckades rädda sju barn.

Enligt hälsoministern Rajesh Tope orsakades branden av en kortslutning och en utredning pågår.

"Hjärtskärande tragedi"

Tope meddelade vidare att cirka 60 000 kronor kommer att skänkas till de drabbade familjerna, utöver ersättningskostnader för begravning och terapi, meddelar CNN.

Flera högt uppsatta politiker har gett sina kondoleanser till de drabbade. Bland annat skrev landets inrikesminister att han var "sårad bortom ord" av händelsen.

"Hjärtskärande tragedi i Bhandara, Maharashtra, då vi förlorat värdefulla små liv. Mina tankar är hos de efterlåtna familjerna. Jag hoppas att de skadade återhämtar sig så tidigt som möjligt", skrev även Indiens premiärminister Narendra Modi på Twitter.