Måndag 20 Sep
Stockholm

Burgare eller sallad? Längden på ditt finger avgör din middag

Fingrarnas längd avgör ditt middagsval.
Fingrarnas längd avgör ditt middagsval. Foto:

Är du alltid sugen på hamburgare, men sällan på sallad? Föredrar du öl framför vitt vin? Det är inte du som avgör dina val, det är dina fingrar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Forskare på universitetet i Adger i Norge har studerat 216 kineser, hälften kvinnor och hälften män, och kommit fram till ett oväntat resultat. 

Längden på dina fingrar avgör vad du är sugen på att äta och dricka.

Personerna i studien fick svara på hur hungriga de var och sedan välja mat som hade delats upp i ”maskulina” och ”feminina” grupper. 

Läs mer: Så dricker svenskarna under pandemin

Sprit och stek

Personer med lika långa pek- och ringfingrar valde oftare mat från den "maskulina delen". Där fanns hamburgare, stek, coca-cola, hummer och starksprit.

 De som har längre pekfingrar valde oftare vad de skulle äta från den "feminina gruppen", mat som sallad, cola light eller annat diet-läsk, vitt vin och räkor. 

Färgadeval

Anledningen till detta tros vara att det är "maskulint" att ha lika långa pek- och ringfinger, och att det finns ett samband mellan det och ha fått i sig mycket testosteron som bebis.

Faktum är att det inte är första gången man ser samband mellan fingerlängden och personligheten – tidigare har forskare kunnat se att de med längre ringfingrar oftare är otrogna.

De med mer maskulina händer känner sig oftare hungriga, vilket påverkar vad de vill äta och dricka. Deras val faller därför oftare på de alternativen som ses som mer manliga, som kött och sprit, skriver The Telegraph..

Hur ser dina fingrar ut?

LÄS MER: 

Forskning: TV-spel är bra för barns mentala hälsa

Nu säljs kött som odlats i labb – när kommer det till Sverige?

Forskning: Snart kan det finnas ett vaccin mot ångest

Kommentera
Kopiera länk
Dela