McConnell och Trump.
McConnell och Trump. - Foto: TT/AP Photo/J. Scott Applewhite

Kallades sur, tråkig och bitter – nu stödjer han Trump igen

Donald Trump och Mitch McConnell har gått till hårda angrepp mot varandra efter stormningen av Kapitolium. Nu har bråket fått ett plötsligt stopp – och McConnell säger att han gärna stödjer Trump i presidentvalet 2024.


Republikanernas senatsledare Mitch McConnell friade Donald Trump i riksrätten, men riktade ändå hård kritik mot ex-presidenten efteråt. 

I ett uttalande höll han Trump skyldig till stormningen av den amerikanska kongressen den 6 januari där fem personer dog. 

Uttalandet gjorde ex-presidenten vansinnig och i ett våldsamt angrepp rådde han republikanerna att dumpa McConnell, och kallade honom för en sur tråkig och bitter politisk klåpare, läs mer om utbrottet här.

"Absolut"

Nu verkar det som att i alla fall McConnell lagt ner stridsyxan. I en intervju med The Hill säger han sig vara villig att stödja Trump om han bli partiets kandidat i nästa presidentval. 

– Om han blir partiets kandidat, absolut, säger han och fortsätter: 

– Mycket kan hända från nu fram till 2024. Jag känner till minst fyra som jag tror kommer att kandidera, det ser ut att bli en vidöppen historia.

LÄS MER: 

Annika Sörenstam hyllas efter Trump-hyllningen: "Tack för allt"

Trump inför presidentvalet 2024: "Jag är den givna kandidaten"

Trumps vrede efter beslutet: "Fascism inte demokrati"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

2 timmar sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.