Serien ”Two weeks to live” med Maisie Williams i huvudrollen är en av de titlar som kommer finnas tillgänglig i tjänsten. Foto: Paramount
Serien ”Two weeks to live” med Maisie Williams i huvudrollen är en av de titlar som kommer finnas tillgänglig i tjänsten. Foto: Paramount

Paramount Plus kommer till Sverige – här är allt du behöver veta

Tusentals titlar, välkänd barnunderhållning och exklusiva premiärer. Paramount Plus ser ut att kunna erbjuda något för alla!


Om ganska exakt en månad, den 25 mars, lanseras Paramount Plus fristående på den svenska och nordiska streamingmarknaden.

Tjänsten har funnits på den svenska marknaden sedan 2017, men som en del av Sveriges kabel-tv-paket. Nu har man slutit avtal med Telenor, Allente och Banhof – och kommer stå på egna ben.

Hur mycket kommer abonnemanget kosta och vad kommer man kunna titta på? Vi besvarar alla dina frågor!

Tusentals titlar

Paramount Plus kommer erbjuda ungefär 6 000 avsnitt och filmer, däribland "Dexter", ”The affair”, ”Black monday” och ”City hall”. 

Man lockar också tittarna med den kritikerrosade ”On becoming a god in central Florida”, "Two weeks to live" och alla säsonger av dramaserien "Yellowstone" från 2018.

Stort barnutbud

För den unga publiken erbjuds ett, enligt Paramount själva, brett utbud med klassiker som "Svampbob fyrkant, "Dora utforskaren" och "Teenage mutant ninja turtles".

Vid sidan av original och exklusiva premiärer kommer man dessutom satsa på lokalproducerat innehåll.

Så här mycket kostar det

Och vad landar kalaset på då?

Jo, 69 kronor i månaden – samma prisnivå som konkurrenten Disney lanserade sin plus-satsning på i september förra året. 

Som en extra välkomstpresent erbjuds man en gratis provperiod på sju dagar.

 – Paramount plus kommer att erbjuda en underhållningsupplevelse i toppklass till ett pris som är betydligt lägre än andra streamingtjänsters, något som är viktigt både för konsumenterna och våra distributionspartners, säger Kelly Day, president of streaming and chief operating officer, ViacomCBS Networks International, i ett pressmeddelande. 

Läs mer:

Därför är de populära filmerna borttagna från Disney+

Då kommer Netflix-serien "Snabba cash" – se trailern här

Kändisar som hatar sina världsberömda roller

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

2 timmar sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

2 timmar sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.