Fyra personer ska åtalas för grovt koppleri – och ärendet kan kopplas till Paolo Robertos sexköp.
Fyra personer ska åtalas för grovt koppleri – och ärendet kan kopplas till Paolo Robertos sexköp. - Foto: Foto: Claudio Bresciani/TT och Johan Nilsson/TT

Fyra personer åtalas – kopplas till Paolo Robertos sexköp

Under morgondagen kommer åtal om grovt koppleri att väckas mot fyra personer som är misstänkta för att ha organiserat prostitution i Stockholm under 2020. Ärendet kan kopplas samman med det sexköp som Paolo Roberto erkände och dömdes för i december.


Det var under våren 2020 som Stockholmspolisen, tillsammans med polisens Nationella operativa avdelning (NOA), bedrev "Operation torsk". Operationen fokuserade på prostitution i centrala Stockholm och i maj förra året kunde polisen gripa 42 sexköpare.

Foto: Johan Nilsson/TT

En de sexköpare som greps var entreprenören och programledaren Paolo Roberto som erkände sig skyldig i TV4:s Nyhetsmorgon och som sedan, i december samma år, dömdes till 50 dagsböter för sitt sexköp. Läs mer om Robertos erkännande här.

Nu väntas fyra personer, med koppling till Robertos sexköp, åtalas för grovt koppleri.

Åtal väcks imorgon

Under morgondagen ska åklagaren i ärendet, Paulina Brandberg, väcka åtal mot de fyra personerna som står misstänkta för att ha organiserat sexhandel i Stockholm under förra året. 

Enligt Sveriges Radio rör det sig om drygt tio målsägare som blivit utsatta för grovt koppleri, men kvinnan som Roberto köpte sex av är inte en av dem. 

Paolo Roberto. Foto: Claudio Bresciani/TT

Däremot kan ärendet kopplas samman med Robertos sexköp eftersom de fyra misstänkta personerna bland annat ska ha bedrivit prostitution på den adress där Roberto greps i maj.

Nekar till brott

Samtliga fyra personer som väntas åtalas nekar till brott och enligt advokaten Niklas Dahlbeck Jalakas, som företräder en av personerna, rör det sig inte om koppleri. 

– Nu har vi fått en preliminär gärningsbeskrivning och det är ganska svårt, enligt försvarets mening, att förstå hur det kan vara en fråga om koppleri, säger han till Sveriges Radio

Läs mer:

Paolo Roberto har utretts för oaktsam våldtäkt – läggs ner

Nya detaljer om Paolo Robertos sexköp: Vägrade först erkänna

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!