Tisdag 22 Jun
Stockholm

Ny studie: Så många koppar kaffe gör dig mer fokuserad

En ny studie visar exakt hur många koppar kaffe som gör konsumenter mer fokuserade.
En ny studie visar exakt hur många koppar kaffe som gör konsumenter mer fokuserade. Foto: Christine Olsson/TT

Det är ingen nyhet att kaffe kan ge en snabb energikick. Men en helt ny studie från Portugal konstaterar att kaffedrickande kan ge ökat fokus och bättre minne – åtminstone om man dricker minst tre koppar kaffe om dagen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Forskare vid "Life and Health Sciences Research Institute" i Portugal har kartlagt effekterna av kaffekonsumtion. I den nya studien slår forskarna fast att de som regelbundet dricker kaffe, i jämförelse med de som inte dricker kaffe alls, har en högre aktivitet i hjärnan. 

– Vi kunde observera kaffets effekt på strukturen och funktionerna i vår hjärna, samtidigt som vi i realtid kunde undersöka skillnader mellan de som regelbundet dricker kaffe och de som inte dricker kaffe, säger Nuno Sousa, som är en av forskarna bakom studien, i ett pressmeddelande

Mer specifikt konstaterar de att tre till fyra koppar kaffe om dagen ger en hel rad positiva effekter. Bland annat blir konsumenter av denna mängd kaffe mer fokuserade, får bättre motorik och minne, samt förhöjd inlärningsförmåga. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela