Foto: Marko Säävälä/TT
Foto: Marko Säävälä/TT

Kvinna blev brutalt mördad på påskafton – inför sina fyra barn

Ambulanspersonalen möttes av en livlös kvinnokropp och hjärtskärande barnskrik. Den avlidna kvinnans man har tidigare friats efter att ha anmälts för grov kvinnofridskränkning. Han sitter nu häktad misstänkt för mordet.


På påskafton anträffades en död kvinna i en hyreslägenhet i Flemingsberg. 

Polis larmades till platsen efter att grannar vittnat om "hjärtskärande" barnskrik – och möttes av den livlösa kvinnans kropp, liggandes i en blodpöl.

Då hade två grannar redan försökt stoppa blödningen, utan framgång. När ambulanspersonalen anlände till platsen insåg de att kvinnans liv inte skulle gå att rädda. 

"Jag hoppas du förlåter mig"

Till Expressen berättar den avlidna kvinnans granne att hon ångrar att hon inte agerat på sin magkänsla, och upprättat en anmälan tidigare. 

– Jag har haft en känsla men aldrig sett något. Men känslan har varit konstant och något jag tidigare berättat om för min man, säger grannen. 

Grannan uppger sig varken ha hört eller sett någon misshandel äga rum. Men under åren de bott i samma område har kvinnan aldrig jobbat – och fram till förra veckan har gardinerna alltid varit fördragna.

Nu skickar grannen sina tankar till den avlidna:

– Jag hoppas att du förlåter mig. Jag hoppas att dina barn hamnar på ett bra ställe och inte splittras, säger hon till Expressen.

Fyra barn blev vittnen till mordet

Barnen som grannen nämner är fyra stycken. De är mellan ett och sju år gamla – och blev alla vittnen till det brutala mordet på deras mamma. 

De har nu placerats i ett jourhem, då samtliga saknar andra släktingar i Sverige. 

Det är nämligen deras pappa som är gripen, och häktad misstänkt för mordet på kvinnan. Han är en taxiförare i 45-årsåldern, som tidigare anmälts för grov kvinnofridskränkning.

Den anmälan upprättades av hans exfru, som blev attackerad med kniv bara ett par månader in i deras äktenskap. 

Händelsen inträffade under sommaren 2010, men ledde aldrig till någon fällande dom då exfrun inte ville medverka i utredningen. 

Varken erkänner eller förnekar

Redan vid den första häktningsförhandlingen beslutades det att den misstänkte gärningsmannen skulle genomgå en mindre rättspsykiatrisk undersökning. 

I tingsrättens häktningsbeslut står det att mannen varken erkänt eller förnekat brottet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!