Tisdag 28 Sep
Stockholm

Mannen som misstänks för mordet på en kvinna i Luleå häktas

Genrebild.
Mannen som misstänks för mordet på den 25-åriga kvinnan i Luleå häktas. Foto: Johan Nilsson/TT och Shutterstock.

Under tisdagseftermiddagen meddelade Luleå tingsrätt att en man i 30-årsåldern häktas på sannolika skäl misstänkt för mordet på en 25-årig kvinna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under fredagen larmades polisen i Luleå då någon hört ljud liknande skottlossning i Notviken. Väl på platsen hittades en avliden kvinna i 25-årsåldern. Händelsen rubriceras som mord.

På lördagsmorgonen anhölls en man i 30-årsåldern, då skäligen misstänkt för mord.

Är på sannolika skäl misstänkt för mord

– Vi bedömer det som en isolerad händelse och ser ingen anledning för allmänheten att känna oro. Vi fortsätter att jobba intensivt i ärendet med alla tillgängliga resurser, sa då Karin Markaberg, chef för utredningssektionen i polisområde Norrbotten, enligt polisens hemsida.

Efter vidare förhör valde polisen att istället på sannolika skäl misstänka mannen för mord, vilket är den högre misstankegraden.

30-åringen häktas

Under tisdagen meddelade Luleå tingsrätt att mannen nu häktas. Enligt mannens advokat bestrider han häktningsyrkandet och nekar till brott, skriver SVT.

– Det kommer att bli en exceptionellt omfattande utredning, säger förundersökningsledare Jonas Fjellström, kammaråklagare i Luleå, till SVT.

Enligt uppgifter till kanalen gör polisen även en koppling mellan dådet och en större kriminell miljö främst i Stockholm. Åtal ska väckas senast den 31 augusti 2021.

Kommentera
Kopiera länk
Dela