Tisdag 28 Sep
Stockholm

Sju män gripna efter dödsskjutningen i Växjö

Man gripen misstänkt för mord efter dödsskjutningen i Växjö
Man gripen misstänkt för mord efter dödsskjutningen i Växjö. Foto: Mikael Fritzon/TT

Tidigt under lördagsmorgonen inträffade en skottlossning i Växjö och en man i 30-årsåldern har avlidit. Nu har sju män gripits misstänkt för mordet och enligt polisens teori handlar det om en uppgörelse mellan kriminella gäng.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nyheter24 har rapporterat under lördagen om en skottlossning som inträffade tidigt på morgonen i Araby i Växjö. Det var 03.37 som polisen fick larm om skottlossningen och en 30-årig man avled. 

Sju män gripen misstänkt för mord

Under eftermiddagen meddelade polisen först att en man hade gripits misstänkt för mordet. 

– Mannen greps under dagen. Det är olika utredningsåtgärder som vidtagits som lett till att vi kunnat gripa den här mannen, säger Filip Annas, presstalesperson för polisregion Syd, till Aftonbladet. 

Under kvällen meddelade polisen även att sju unga män mellan 17 och 21 år har anhållits misstänkta för inblandning i mordet, något som Smålandsposten rapporterade om först. 

Två av de sju männen är anhållna på sannolika skäl misstänkta för mord enligt den starkare misstankegraden. De fem andra männen är skäligen misstänkta för medhjälp till mord. 

Uppgörelse mellan kriminella gäng

Polisen har under dagen inhämtat en stor mängd information kring mordet, något som de bearbetar. En teori gällande en uppgörelse mellan kriminella gäng har kommit att hamna i fokus.

– Det är en teori som vi arbetar efter då det framkommit information som tyder på att de skulle kunna handla om en uppgörelse mellan kriminella grupperingar. Den avlidne mannen är också en person som vi känner till sedan tidigare, säger Filip Annas till Aftonbladet

Kommentera
Kopiera länk
Dela