Norges öppningsnatt blev stökig: "Helt enkelt livsfarligt"
Norges öppningsnatt blev stökig: "Helt enkelt livsfarligt" - Foto: Naina Helén Jåma/TT

Norges öppningsnatt blev stökig: "Helt enkelt livsfarligt"

Igår hävdes Norges coronarestriktioner och festnatten i landet blev rejält stökig. Köerna var långa och flera personer svimmade, något som fick klubbägarna att ryta ifrån.


Igår hävdes Norges coronarestriktioner och festnatten i landet blev stökig. 

Köerna var långa till nattklubbarna och flera personer svimmade utanför uteställena när människor tryckte på i kön, skriver Adresseavisen

"Precis som andra världskriget"

En klubbägare i Oslo ringde själv polisen när det blev för stökigt, rapporterar Dagbladet, som hade en reporter på plats som fick vittna en person spy på klubbens fönster. 

– Det var ett helvete och precis som andra världskriget. Det var riktigt kaos, människor är helt koko, det var helt förfärligt, säger klubbens vakt Tony Hansen till Dagbladet. 

Starkt kritisk 

Ytterligare klubbägare har varit kritiska mot öppningen, och en ägare till ett annat ställe i Oslo hade önskat att barerna hade fått mer tid att förbereda sig. Han belyser start kritik mot regeringen och anser att statsminister Erna Solberg borde gett mer tid. 

– Det Erna har gjort är helt enkelt livsfarligt, säger han till tidningen VG.

Den 29 September hävs coronarestriktionerna i Sverige. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Narkotikaförsäljning jämförs med serviceyrke

Oppositionen: Brist på förslag här och nu

Miljöpartiet och Centerpartiet tycker att regeringens energiproposition ekar tom på förslag här och nu. Vi och industrin vill ha ett mål nu för 2030 och för 2035. Det är nu vi behöver omställningen, det är nu vi behöver den förnybara energin, säger MP:s språkrör Daniel Helldén.

Ja till säkerhetslag i Hongkong

Hongkong har antagit en ny hård säkerhetslag, som ska ge regimen ännu större möjligheter att slå till mot politiskt missnöje.

Costcos brakförlust – så mycket gick de back 2023

Costco Wholesale etablerade sig i Sverige 2022 och fler varuhus är redan på gång. Men hur gick det egentligen för den amerikanska butiksjätten under deras första år i Sverige?

Föräldrar åtalas – stängde in barn i källare

Ett föräldrapar i Halmstad åtalas för olaga frihetsberövande av sina barn. Enligt misstanken ska de ha stängt in barnen i en mörk källare, och pappan är också misstänkt för flera fall av misshandel.

223 miljoner till regionerna för fler AT-läkare

Regionerna får 223 miljoner kronor för att utöka antalet AT-läkare för att kunna säkerställa kompetensförsörjningen, meddelar regeringen i ett pressmeddelande.