31 oupplarade gängmord i Göteborg: "Finns flera svårigheter"
31 oupplarade gängmord i Göteborg: "Finns flera svårigheter" - Foto: Thomas Johansson/TT

31 ouppklarade gängmord i Göteborg: "Finns flera svårigheter"

31 människor har dödats i gängmiljöer i Göteborg sedan 2011. I två av de ouppklarade fallen är offren barn. Polischefen förklarar att ärendena borde gå att lösa, trots att det finns svårigheter när det kommer till gängmord.


31 människor har dödats i gängmiljöer, utan att gärningsmän har dömts, i Göteborg sedan 2011, enligt rapportering från Göteborgs-Posten. I två av de ouppklarade fallen ska det röra sig om barn som fallit offer. 

Finns flera svårigheter med gängmord 

När polischefen Tobias Bergqvist pratar med Göteborgs-Posten säger han att några de ouppklarade ärendena borde gå att lösa, men att polisen ofta stöter på svårigheter när det kommer till gängmord. 

– Det finns inte alltid en relation mellan målsägande och gärningsman. Vi har även exempel på när man haft inhyrda torpeder, vilket försvårar. Och vid ett gängmord är det ofta ett stort antal individer som varit inblandade, säger han till Göteborgs-Posten

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

Sveriges Radio har tekniska problem

Sveriges Radios hemsida och app är delvis ur funktion.

Spelar ingen roll för vikten när du äter

Det är inte när på dygnet du äter utan hur mycket som avgör. Det budskapet kommer från amerikanska experter som gått igenom befintlig forskning om hur så kallade ätfönster påverkar vikt och hälsa.

Järfälla: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Samtal om rök som väller ut från tak på tennishall i Kallhäll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

1 timme sedan
Ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M) slår ifrån sig kritiken som riktats mot honom i samband med att en kvinna avskedades från Energimyndigheten, rapporterar SR:s Ekot.

"Europa för beroende av krut från Kina"

1 timme sedan
Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.