Lördag 27 Nov
Stockholm

Filmer, övervakningsmaterial och sociala medier – så försöker polisen hitta nya spår i mordet på Einár

Polisen ser till både övervakningsmaterial och sociala medier.
Polisen ser till både övervakningsmaterial och sociala medier. Foto: Fredrik Sandberg/TT, Christine Olsson/TT

Polisen arbetar febrilt med att lista ut vilka som ligger bakom mordet på artisten Einár, 19. Nu ser de över flera tekniska material och ber om tips från allmänheten för att lappa ihop fallet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Två personer sågs fly brottsplatsen där rapartisten Einár, 19, lämnades till sin död.

Polisen har sedan dess inlett en förundersökning och ser till flera händelser som inträffat det senaste året, som på något sätt kan ha en koppling till mordet på artisten.

Tre teorier

En teori utgår från att dödsskjutningen är bunden till ett mord på en ung man som inträffade i Kista i våras. Teorin kan du läsa mer om här.

Ytterligare spår som polisen ser närmre på är knivdådet på Nosh and Chow, där ett bråk mellan två gäng eskalerade till den grad att en 25-årig man knivhöggs och fick föras till sjukhus.

Enligt uppgifter ska Einár ha varit inblandad i händelsen, men då det inte fanns tillräckliga bevis så släpptes han på fri fot.

De ser också till kidnappningen av Einár som skedde i april 2020. Där blev han både rånad, misshandlad, förnedrad och hotad – för att sedan krävas på tre miljoner kronor, något som artisten inte ville ge dem.

Då försökte gärningsmännen placera en bomb vid 19-åringens hem, vilket stoppades av polis.

Letar efter bevis på sociala medier

Polisen letar i alla hörn och kanter efter ytterligare bevis som kan ge information om vilka som mördade rapparen. Under lördagen tog de sig till brottsplatsen för att inhämta ytterligare information, något de inte vill berätta mycket om.

Filmer, övervakningsmaterial och sociala medier-klipp är något som intresserar polisen och något de tacksamt tar emot.

Nu vill de också ha tips från allmänheten. De ber människor som kan ha observerat och iakttagit händelsen att höra av sig, men även de som har eventuell information från tidigare dagar, rapporterar Aftonbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela