Två av systrarna talar nu ut om sin fruktansvärda uppväxt.
Två av systrarna talar nu ut om sin fruktansvärda uppväxt. - Foto: Facebook, ABC

Systrarna Turpin efter befrielsen från Skräckens hus: "Hur kan himlen vara bättre än det här?"

Jennifer och Jordan Turpin var två av de 13 syskon som hölls inlåsta av deras föräldrar David Allen Turpin och Louise Anna Turpin. Nu talar de för första gången ut i media om kampen, flykten och friheten.


I ett hus i Perris i Kalifornien höll David Allen Turpin, 60, och Louise Anna Turpin, 52, sina 13 barn i åldrarna två till 29 år inspärrade under hemska förhållanden. Det hela avslöjades 2018 när den då 17-åriga Jordan Turpin lyckades fly från sitt hem och slå larm. 

David Allen Turpin och Louise Anna Turpin höll sina 13 barn fångna. Bildkälla: TT

Syskonen var fastkedjade

När polisen stormade familjens hus möttes de av en fruktansvärd syn. Flera av barnen var fastkedjade i sina sängar, och hela syskonskaran var kraftigt undernärda och mycket smutsiga. Det nedsläckta huset stank och var fullt med sopor, läs mer om det här.

David och Louise ville ge en bra bild utåt sätt, men bakom stängda dörrar pågick ett helvete för barnen. Bildkälla: Facebook

Syskonen Turpin tittade på Justin Bieber

Under fredagen sändes en exklusiv intervju med Jordan Turpin och Jennifer Turpin tillsammans med programledaren Diane Sawyer.

I intervjun berättar Jordan att den enda delen av världen utanför de tog del av var när de smygtittade på Justin Biebers musikvideor, något som gjorde att hon började fila på en plan flyktplan.

– Jag vet inte var vi hade varit om jag inte tittade på Justin Bieber. Jag började inse att det fanns en hel annan värld där ute... Jag ville uppleva det, berättar Jordan som inspirerades av popstjärnan och i smyg började ladda upp klipp på sig själv sjungandes i badrummet om nätterna.

En dag fick hon en kommentar på ett av klippen. Kommentaren frågade varför hon alltid var inomhus och vaken om nätterna.

– Jag berättade för honom att jag inte gick i skolan, inte var tillåten att vara på bakgården eller framsidan av huset och alltid hölls inomhus. Jag berättade hur vi äter och att vi inte tillåts lämna våra sängar.

"Det här är så befriande. Det här är livet"

Idag är Jordan 21 år gammal och hennes syster Jennifer 33 år. I intervjun berättar Jennifer om den första stunden hon kände frihet efter att ha varit inlåst i "skräckens hus":

– På sjukhuset. När musik spelades, ställde jag mig upp, såg till att det inte låg massa saker på golvet och sedan dansade jag.

Det första stället Jordan tog två av sina systrar var en park. Hon berättar att hon var exalterad för att hon kunde "känna lukten av luften och gräset".

– Jag tänkte bara "hur kan himlen vara bättre än det här? Herregud, det här är så befriande. Det här är livet".

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!