Stockholm

Brand på fartyg i Göteborg ännu inte över – 17 personer ombord

Ett lastfartyg har tagit eld i Göteborg. Bilden har ingenting med artikeln att göra.
Ett lastfartyg har tagit eld i Göteborg. Bilden har ingenting med artikeln att göra. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Just nu befinner sig 17 personer ombord ett lastfartyg som fattat eld. En stor räddningsinsats har pågått sedan lördagen.


Läs mer

Ett fartyg vid namn Almirante Storni som lagt ankare har tagit eld utanför Göteborg under lördagen. Ombord befinner sig 17 personer.

Fartyget är ett lastfartyg och ombord finns timmer, som fattat eld. Huruvida det finns ämnen och material som kan explodera är ännu oklart.

– Vi har inga uppgifter om att någon ska vara skadad i nuläget, meddelar Isac Östman på JRCC till Aftonbladet.

Just nu pågår en stor räddningsinsats med helikoptrar och båtar.

– Vi har sex båtar omkring den brinnande båten. Det bara brinner mer och mer. Kaptenen vill inte evakuera besättningen, säger räddningsledare Anders Lännerholm på Sjö- och flygräddningscentralen.

Enligt ett vittne på plats brinner det på en av långsidorna mitt på fartyget och en hel del rök driver ut mot havet.

Söndagens räddningsinsats

Även inpå söndagen fortsätter släckningsarbetet av lastfartyget Almirante Storni. Kustbevakningen är på plats tillsammans med en omfattande mängd förstärkning från både vattenbombande helikoptrar och Sjöräddningssällskapet.

De personer som fortfarande befinner sig ombord beräknas inte vara i fara, men skulle det ändras står insatser redo för att ta dem därifrån.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.