Hyresgäst hade sex kilo knark och 900 000 i kontanter hemma – slipper straff
Hyresgäst hade sex kilo knark och 900 000 i kontanter hemma – slipper straff - Foto: Polisen

Hyresgäst hade sex kilo knark och 900 000 i kontanter hemma – slipper straff

Polisen gjorde ett jättefynd i form av 6 000 gram cannabis, tusentals narkotikaklassade tabletter och 900 000 i kontanter vid ett tillslag i en lägenhet i södra Stockholm. Nu går hyresgästen fri.


Efter tips började polisen att bevaka en hyreslägenhet där två unga män bodde i Liljeholmen i Stockholm, enligt tidningen Hem & Hyra. 

Polisens knarkfynd i hyresrätten

Det var i september som polisen sedan gjorde tillslag mot lägenheten och gjorde ett jättefynd. 

20-åringen som stod på kontraktet för hyresrätten var inte hemma – istället var hans två år äldre kompis och inneboende där. 

I bostaden som var sparsamt inredd hittade då polisen mängder av droger och kontanter i ena halvan av en garderob i tamburen. 

Gömde narkotikan helt oskyddat

Polisen hittade mängder av droger och kontanter i en garderob. Foto: Polisen

1400 narkotikaklassade tabletter, 6,2 kilo vakuumförpackad cannabis och 900 000 kronor i form av kontakter staplade med gummiband i sedelbuntar förvarades helt oskyddat i skåpet när polisen gjorde tillslaget. 

Polisen fann även en nyckel som sedan visade sig gå till en lägenhet i Vasastan i Stockholm – där de sedan hittade ytterligare 6 000 narkotikaklassade tabletter. 

Hyresgästerna nekar

Båda hyresgästerna, 20-åringen och den äldre 22-årige inneboende kompisen i, hävdar att de inte känt till narkotikan eller beskaffat sig med den. 

De menar även vidare i förhör att de stora mängderna kontanterna inte tillhör dem. 

Den något äldre mannens fingeravtryck har dock funnits på två av förpackningarna med narkotika, något han inte vill kommentera. 

Varför 22-åringens mobiltelefon innehåller både bilder och filmer av stora mängder narkotika med samma typ av märkning som det polisen beslagtog, samt meddelanden som styrker att han varit involverad i narkotikaaffärer, är något han inte vill kommentera. 

Frikänns helt trots droger i lägenheten

Polisen hittade en nyckel till en lägenhet i Vasastan där de gjorde ytterligare knarkfynd. Foto: Polisen

22-åringen har även pekats ut som hyresgäst till lägenheten där polisen gjorde det andra knarkfyndet i Vasastan och som även innehöll droger från samma tillverkningsomgång som det större beslaget. 

Via mobiltelefonen kunde polisen även säkerställa att 22-åringen hade befunnit sig vid adressen i Vasastan flertal gånger under hösten. 

Bevisningen var så stark att 22-åringen ska dömas till tre års fängelse för grovt narkotikabrott – medan 20-åringen kommer undan. 

Den två år yngre mannen som hade lämnat lägenheten före polisens tillslag vidhåller att den halvan av garderoben där drogerna hittades enbart disponerats av den inneboende 22-åringen. 

20-åringen förnekar även att drogerna funnits i lägenheten när han varit där, och att han inte har känt någon cannabisdoft. 

Eftersom det inte heller gick att säkra 20-åringens fingeravtryck kan han inte knytas till brottet och frikänns därför helt, enligt Hem & Hyra.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA ut ur Niger – kan gynna Putin

Rysk guvernör: Drönare dödade två

2 timmar sedan
Guvernören i den ryska Belgorod-regionen, nära Ukraina, uppger att två personer har dödats i en drönarattack.

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

3 timmar sedan
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

idag 01:48
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.