Man stoppades i tullen med 872 liter sprit – skulle ha bröllopsfest
Bilden föreställer ett typiskt beslag av alkohol. - Foto: Johan Nilsson/TT

Man stoppades i tullen med 872 liter sprit – skulle ha bröllopsfest

En man stoppades i tullen efter att ha varit i Tyskland och hade då 530 liter sprit, 144 liter vin samt 198 liter starköl i bilen. Mannen själv menar att alkoholen hade inhandlats till en bröllopsfest.


Det var i juni i fjol som tullen i Malmö beslutade sig för att kontrollera bilen tillhörande en man från Norrköping. Tullen hittade då 530 liter sprit, 144 liter vin samt 198 liter starköl. 

Vid kontrollen ska mannen och hans medresenär berättat att de hade varit i Tyskland och “köpt lite kläder, choklad och lite öl”, enligt dokument som Nyheter24 har tagit del av. 

Alkoholen var inhandlad till en bröllopsfest

I förhör uppgav mannen att de införda varorna var till en bröllopsfest som skulle hållas tio dagar senare och att det skulle komma ungefär 200 personer till festen, men han visste inte exakt antal.. Han berättade även hur han hade skickat ut inbjudningskort till folk han kände men att han inte visste exakt hur många han hade bjudit in. 

Enligt Tullverket är det troligt att så faktiskt var fallet, men trots det anser man inte att alkoholen var för privat bruk. Dels på grund av den stora mängden alkohol som männen hade i bilen, och även på grund av att mannen tänkte ge bort en del av spriten i gåva till gästerna som "en fin gest". 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Gata i Lund spärras av – bombskydd på väg

Flera utredningar på kritiserad anstalt

Utredningar av "individer och händelser" pågår just nu på Skänningeanstalten, uppger Kriminalvårdens generaldirektör Martin Holmberg för P4 Östergötland.

Polisen rapporterar om farligt föremål, Lund

"Kontroll av föremål i centrala Lund", skriver polisen på sin hemsida.

Uppgifter: Hundratals kroppar i massgrav i Gaza

1 timme sedan
Närmare 200 kroppar uppges ha hittats nedgrävda vid Khan Yunis-sjukhuset Nasser sedan Israels styrkor lämnat staden, som är Gazaremsans näst största. Arbetet med att gräva fram kvarlevor väntas ta flera dagar.

Nytt robottest från Nordkorea mot Japan

1 timme sedan
Nordkorea har avlossat en ballistisk robot, uppger sydkoreanska och japanska myndigheter.

Polisen i Norrköping rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Olycka på Lidövägen", skriver polisen på sin hemsida.