Man stoppades i tullen med 872 liter sprit – skulle ha bröllopsfest
Bilden föreställer ett typiskt beslag av alkohol. - Foto: Johan Nilsson/TT

Man stoppades i tullen med 872 liter sprit – skulle ha bröllopsfest

En man stoppades i tullen efter att ha varit i Tyskland och hade då 530 liter sprit, 144 liter vin samt 198 liter starköl i bilen. Mannen själv menar att alkoholen hade inhandlats till en bröllopsfest.


Det var i juni i fjol som tullen i Malmö beslutade sig för att kontrollera bilen tillhörande en man från Norrköping. Tullen hittade då 530 liter sprit, 144 liter vin samt 198 liter starköl. 

Vid kontrollen ska mannen och hans medresenär berättat att de hade varit i Tyskland och “köpt lite kläder, choklad och lite öl”, enligt dokument som Nyheter24 har tagit del av. 

Alkoholen var inhandlad till en bröllopsfest

I förhör uppgav mannen att de införda varorna var till en bröllopsfest som skulle hållas tio dagar senare och att det skulle komma ungefär 200 personer till festen, men han visste inte exakt antal.. Han berättade även hur han hade skickat ut inbjudningskort till folk han kände men att han inte visste exakt hur många han hade bjudit in. 

Enligt Tullverket är det troligt att så faktiskt var fallet, men trots det anser man inte att alkoholen var för privat bruk. Dels på grund av den stora mängden alkohol som männen hade i bilen, och även på grund av att mannen tänkte ge bort en del av spriten i gåva till gästerna som "en fin gest". 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

2 timmar sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.