Man stoppades i tullen med 872 liter sprit – skulle ha bröllopsfest
Bilden föreställer ett typiskt beslag av alkohol. - Foto: Johan Nilsson/TT

Man stoppades i tullen med 872 liter sprit – skulle ha bröllopsfest

En man stoppades i tullen efter att ha varit i Tyskland och hade då 530 liter sprit, 144 liter vin samt 198 liter starköl i bilen. Mannen själv menar att alkoholen hade inhandlats till en bröllopsfest.


Det var i juni i fjol som tullen i Malmö beslutade sig för att kontrollera bilen tillhörande en man från Norrköping. Tullen hittade då 530 liter sprit, 144 liter vin samt 198 liter starköl. 

Vid kontrollen ska mannen och hans medresenär berättat att de hade varit i Tyskland och “köpt lite kläder, choklad och lite öl”, enligt dokument som Nyheter24 har tagit del av. 

Alkoholen var inhandlad till en bröllopsfest

I förhör uppgav mannen att de införda varorna var till en bröllopsfest som skulle hållas tio dagar senare och att det skulle komma ungefär 200 personer till festen, men han visste inte exakt antal.. Han berättade även hur han hade skickat ut inbjudningskort till folk han kände men att han inte visste exakt hur många han hade bjudit in. 

Enligt Tullverket är det troligt att så faktiskt var fallet, men trots det anser man inte att alkoholen var för privat bruk. Dels på grund av den stora mängden alkohol som männen hade i bilen, och även på grund av att mannen tänkte ge bort en del av spriten i gåva till gästerna som "en fin gest". 

/
Senaste nytt

Svagt nedåt på Wall Street

Israel: 450 terrorister anställda av FN-organ

1 timme sedan
Israels militär anklagar FN:s organ för palestinska flyktingar, Unrwa, för att ha över 450 "terrorister" anställda. Organet hävdar samtidigt att israeliska myndigheter torterat dess personal under förhör.

Exportlyft i Mellanöstern trots koranbränningar

1 timme sedan
Förra årets koranbränningar i Sverige skapade stor ilska i den muslimska världen. Trots detta var Mellanöstern den snabbast växande exportmarknaden för svenska företag 2023, enligt Business Sweden.

Polisen rapporterar om brand, Alingsås

1 timme sedan
"SOS får larm om en lägenhetsbrand på Södra Ringgatan, Alingsås.", skriver polisen på sin hemsida.

Fem skadade efter explosion i södra Stockholm – lägenhetsdörr bortsprängd

1 timme sedan
Det har inträffat en explosion i Fagersjö i södra Stockholm.

Polisen rapporterar om detonation, Stockholm

1 timme sedan
"Larm om explosion i Fagersjö.", skriver polisen på sin hemsida.