Fredag 17 Sep
Stockholm

Mamma band fast och slog barnen med galgar

De fyra barnen har placerats i familjehem.
De fyra barnen har placerats i familjehem. Foto: Scanpix

Knytnävsslag i ansiktet, piskade med mobilsladdar och slagna med galgar. Det var, enligt åtalet, vardag för fyra barn i Alingsås under minst ett år.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Förklarar vad en bra förälder är

Åklagaren har fokuserat på övergrepp från 1 november 2011 och fram till att den ensamstående modern greps och häktades i början av oktober i år. Hon riskerar fängelse i upp till tre år om hon döms, men även om hon frias är det inte sannolikt att hon återfår vårdnaden.

I en personutredning förklarar mamman vad hon anser är en bra förälder.

"Han eller hon måste tillgodose barnens behov av kärlek, trygghet, mat och kläder. Är de i fara måste de skyddas".

ALINGSÅS. Efter en lång tids skräck och terror fick den 14-åriga flickan nog och gick till polisen. Hon berättade att mamman regelbundet utsatte henne och hennes tre småsyskon för våld.

Mamman misstänks ha misshandlat sina tre barn med galgar, knivar, skedar och mobilsladdar. Enligt åtalet är det den yngste brodern som råkat mest illa ut. 

Mamman säger att det handlade om en cirkuslek

Han har bland annat fått en tand sönderslagen och mamman ska även ha värmt upp en kniv och tryckt den mot hans arm vilket orsakat en brännskada. Enligt åtalet bands han även fast vid ett vattenledningsrör i vardagsrummet och piskades med elkablar

– Detta uppger kvinnan ha handlat om en lek, där de velat kopiera samma sak som de tillsammans sett på en cirkus. Hon menar att pojken bara varit löst bunden och själv lätt kunnat ta sig loss, säger åklagaren Robert Beckard till Göteborgs-Posten.

Barnen har placerats i familjehem

Under fredagen kommer domen mot mamman som är misstänkt för grov fridskränkning och olaga frihetsberövande.

– Inledningsvis förnekade den tilltalade allt hon anklagades för, men successivt har hon medgett exempelvis någon enstaka örfil eller liknande, säger åklagaren till Göteborgs-Posten.

De fyra barnen har blivit placerade i två olika familjehem.

Kommentera
Kopiera länk
Dela