De fyra barnen har placerats i familjehem.
De fyra barnen har placerats i familjehem. - Foto: Scanpix

Mamma band fast och slog barnen med galgar

Knytnävsslag i ansiktet, piskade med mobilsladdar och slagna med galgar. Det var, enligt åtalet, vardag för fyra barn i Alingsås under minst ett år.


Förklarar vad en bra förälder är

Åklagaren har fokuserat på övergrepp från 1 november 2011 och fram till att den ensamstående modern greps och häktades i början av oktober i år. Hon riskerar fängelse i upp till tre år om hon döms, men även om hon frias är det inte sannolikt att hon återfår vårdnaden.

I en personutredning förklarar mamman vad hon anser är en bra förälder.

"Han eller hon måste tillgodose barnens behov av kärlek, trygghet, mat och kläder. Är de i fara måste de skyddas".

ALINGSÅS. Efter en lång tids skräck och terror fick den 14-åriga flickan nog och gick till polisen. Hon berättade att mamman regelbundet utsatte henne och hennes tre småsyskon för våld.

Mamman misstänks ha misshandlat sina tre barn med galgar, knivar, skedar och mobilsladdar. Enligt åtalet är det den yngste brodern som råkat mest illa ut. 

Mamman säger att det handlade om en cirkuslek

Han har bland annat fått en tand sönderslagen och mamman ska även ha värmt upp en kniv och tryckt den mot hans arm vilket orsakat en brännskada. Enligt åtalet bands han även fast vid ett vattenledningsrör i vardagsrummet och piskades med elkablar

– Detta uppger kvinnan ha handlat om en lek, där de velat kopiera samma sak som de tillsammans sett på en cirkus. Hon menar att pojken bara varit löst bunden och själv lätt kunnat ta sig loss, säger åklagaren Robert Beckard till Göteborgs-Posten.

Barnen har placerats i familjehem

Under fredagen kommer domen mot mamman som är misstänkt för grov fridskränkning och olaga frihetsberövande.

– Inledningsvis förnekade den tilltalade allt hon anklagades för, men successivt har hon medgett exempelvis någon enstaka örfil eller liknande, säger åklagaren till Göteborgs-Posten.

De fyra barnen har blivit placerade i två olika familjehem.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

20 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

1 timme sedan
Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.