36-åringen har erkänt i förhör.
1 av 4
36-åringen har erkänt i förhör. - Foto: Fredrik Sandberg/TT
Vansinnesdådet skedde inne på Ikea i Västerås.
2 av 4
Vansinnesdådet skedde inne på Ikea i Västerås. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Mordet berörde ett helt land.
3 av 4
Mordet berörde ett helt land. - Foto: Anders Wiklund/TT
Per-Ingvar Ekblad, advokat.
4 av 4
Per-Ingvar Ekblad, advokat. - Foto: MAJA SUSLIN

Här är 36-åringens ord om Ikea-morden

Erkände morden på Ikea – kort efter att han vaknat efter flera operationer.


VÄSTERÅS. Den 36-årige man som misstänks ligga bakom det brutala dubbelmordetIkea i Västerås den tionde augusti förhördes enligt Aftonbladet när han låg på intensiven. Då gav mannen, som även skadade sig själv allvarligt, en osammanhängande förklaring till vad som låg bakom dådet – men sa flera gånger att anledningen var ett negativt besked från Migrationsverket som tidigare gjort klart att mannen skulle lämna Sverige.

– Jag var mycket besviken och tappade kontrollen, förklarade enligt han enligt Aftonbladet i förhöret.

Bild: TT

I förhör ska mannen också ha berättat att de två offren, en 55-årig kvinna och hennes 27-årige son, var helt okända för honom.

– De var i närheten och det var en slump att just de två drabbades, säger han i förhör enligt Aftonbladet.

Bild: TT

Nu ska mannen, enligt hans försvarare Per-Ingvar Ekblad, genomgå en rättspsykiatrisk undersökning som ska vara klar om några veckor och Ekblad säger också till Aftonbladet att han inte har några nya uppgifter om sin klients inställning till dådet.

Bild: TT

36-åringen har också i förhör berättat om skadorna som han tillfogade sig själv.

– Min önskan var att Gud skulle ta emot mig, ska han ha sagt uppger Aftonbladet.

I förhör ska han också ha varit tydlig med att den 23-åring som inledningsvis också var misstänkt inte hade något med det hela att göra.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fackförening prisas för grön omställning

Börsen ser ut att öppna uppåt

Det lutar svagt uppåt i terminshandeln på IG Markets inför Stockholmsbörsens öppning. Utvecklingen ligger i linje med ledande Europabörser.

Låste in man och tände på

Mannen blev under vapenhot inlåst inne på restaurangen. Sedan började det brinna i lokalen, som ligger vid Angereds torg i Göteborg.

Staten brister i att skydda patientuppgifter

Känsliga uppgifter om patienter skyddas inte tillräckligt i Sverige. De riskerar att läcka ut eller vara svåra att hitta när de akut behövs i olika vårdsituationer. Riksrevisionen riktar nu skarp kritik mot staten för hur säkerheten kring patientuppgifter hanteras.

AI-jätten klår förväntningar

Taiwans största företag, halvledarjätten TSMC, gjorde en vinst på motsvarande över 70 miljarder kronor under första kvartalet. Det var nio procent bättre än samma period i fjol och också bättre än bedömarnas prognoser.

Minskad försäljning för Nokia

Finländska telekomkoncernen Nokia rapporterar en ökad vinst. Den justerade rörelsevinsten landade på 597 miljoner euro för det första kvartalet, vilket kan jämföras med 479 miljoner euro ett år tidigare.