Killar våldtog en tjej och laddade upp det på en Snapchat-story.
Killar våldtog en tjej och laddade upp det på en Snapchat-story. - Foto: TT / FAKSIMIL

Killar laddade upp våldtäkt på Snapchat – spårades med internets hjälp

Två killar la upp en video på sin Snapchat-story där en tjej blev sexuellt ofredad och våldtagen. Människor på internet var inte sena med att hitta förövarna.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

I Frankrike över helgen dök en obehaglig video upp på Snapchat. Två män ser ut att försöka våldta en kvinna och texten på videon föreslår sexuellt övergrepp.


Bildkälla: Faksimil

Storyn börjar med att visa två män i tjugoårsåldern som köper alkohol och åker hem. Efter ett tag dyker en tjej upp som festar med killarna. Helt plötsligt börjar männen att förgripa sig på kvinnan med text som "STOP STOP STOP". Det hela avslutas med att männen står över kvinnan.

Internet var inte sena med att sedan sprida screenshots från videon för att sedan dela på andra plattformar som Facebook. 500 000 personer ska ha sett videon när den laddades upp, rapporterar Buzzfeed.

Flera användare började sprida bilder på männen på Twitter och en hashtag spred – #grigny och #perpignan. Två städer i Frankrike.

Männen hittades till slut efter att användare började att twittra direkt till polisen. En av männen är häktad misstänkt för våldtäkt och spridande av olaglig pornografi på sociala medier.

/
/
/
/
/
/