Killar våldtog en tjej och laddade upp det på en Snapchat-story.
Killar våldtog en tjej och laddade upp det på en Snapchat-story. - Foto: TT / FAKSIMIL

Killar laddade upp våldtäkt på Snapchat – spårades med internets hjälp

Två killar la upp en video på sin Snapchat-story där en tjej blev sexuellt ofredad och våldtagen. Människor på internet var inte sena med att hitta förövarna.


I Frankrike över helgen dök en obehaglig video upp på Snapchat. Två män ser ut att försöka våldta en kvinna och texten på videon föreslår sexuellt övergrepp.


Bildkälla: Faksimil

Storyn börjar med att visa två män i tjugoårsåldern som köper alkohol och åker hem. Efter ett tag dyker en tjej upp som festar med killarna. Helt plötsligt börjar männen att förgripa sig på kvinnan med text som "STOP STOP STOP". Det hela avslutas med att männen står över kvinnan.

Internet var inte sena med att sedan sprida screenshots från videon för att sedan dela på andra plattformar som Facebook. 500 000 personer ska ha sett videon när den laddades upp, rapporterar Buzzfeed.

Flera användare började sprida bilder på männen på Twitter och en hashtag spred – #grigny och #perpignan. Två städer i Frankrike.

Männen hittades till slut efter att användare började att twittra direkt till polisen. En av männen är häktad misstänkt för våldtäkt och spridande av olaglig pornografi på sociala medier.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Explosion vid militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.