Stockholm

Tova Moberg, 19, förutsåg sin egen död – skrev allt i dagbok

Billy Fagerström mordhotade Tova Moberg vid flera tillfällen
Enligt uppgift hotade Tova Mobergs ex-pojkvän Billy Fagerström henne flera gånger. Foto: Privat

Enligt åklagaren finns en dagbok där Tova ska ha skrivit detaljer om det destruktiva förhållande med exet Billy Fagerström. Och ha förutsett sin egen död.

Kommentera (18)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Mordet på 19-åriga Tova Moberg skakade hela Sverige. Den unga tjejen hade en månad kvar till studentexamen när hon mördades. Hennes kropp hittades i en sjö bredvid expojkvännen Billy Fagerströms gård utanför Hudiksvall.

Den 22-åriga expojkvännen sitter just nu häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet. Här kan du läsa mer om hans dolda liv på Facebook.

Nya uppgifter har framkommit som är särskilt spännande för åklagaren. Tova skrev nämligen en dagbok där hon nästan förutsåg sin egen död. Hon sägs ha haft ett väldigt destruktivt förhållande med 22-åringen och hans kriminella förflutna syns tydligt i polisens register. Billy polisanmäldes bland annat också för att ha misshandlat 19-åringen.

Tova ville dock inte göra livet "till ett helvete" för exet så hon medverkade inte i den utredningen. Hon förstod dock att han var farlig och att hennes liv svävade i fara, skriver Brottscentralen.

Åklagaren Christer Sammens går inte in på detaljer, men i dagboken ska hon ordagrant uttryckt en rädsla för livet och att exets våldsamhet skulle kunna ta hennes liv.

Flera vittnens berättelser och fotografier ska finnas i bevismassan som påvisar hur Tova utsattes för hot, misshandel och tvång innan mordet skedde den 14 maj.

Just nu pågår fortfarande en utredning. Billy Fagerströms försvarsadvokat hänvisar till att mannen fortfarande nekar till brott – och att det "får stå för åklagaren", skriver Brottscentralen. Men åtalet kan komma att dröja – svaren väntas från analys om ungefär två månader.

TV: Misstänks för mordet på Tova – här är 22-åringens liv på Facebook

Läs mer om mordet på Tova Moberg:

Nya fynd stärker misstankarna mot ex-pojkvännen

Efter mordet: Nu hjälper Alva, 21, familjen

Åklagaren: Så försökte Tovas ex att dölja mordet

Här är exets kriminella förflutna

Här är exets liv på Facebook

Exets snap dagen efter mordet: "Skitliv"

Kommentera (18)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.