Tisdag 18 Jan
Stockholm

Littorin anklagas för att ha köpt sex

Sven Otto Littorin anklagas för att ha köpt sex 2006.
Sven Otto Littorin anklagas för att ha köpt sex 2006. Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX

Den tidigare arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin avgick under dramatiska former under politikerveckan i Almedalen. Nu uppger Aftonbladet att anledningen till avhoppet är att Littorin ska ha köpt sex av en kvinna 2006.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I slutet av sommaren 2006 ska tidigare arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin fått kontakt med Anna, 30, via sexsajter på internet, uppger Aftonbladet.

Littorin ska ha kontaktat Anna, som då var 26 år, under pseudonym och även använt sig av en hotmailadress som anspelade på sex.

– Vi hade kontakt under en tid. Han skrev att det var jobbigt med frun och att han bodde precis på andra sidan Lidingöbron. Jag var tydlig med att jag var en betalflicka men jag tror att han ville få det att kännas som något annat. Ibland får man vara lite av en terapeut, säger Anna till Aftonbladet.

Sexköpet

Enligt Aftonbladet, som gått igenom Annas dator och säger sig ha kontrollerat uppgifterna, ska Littorin sedan träffat Anna på sensommaren.

– Han betalade redan i hallen. Han hade 2 000 kronor kontant som han tog fram ur byxfickan. Sen gick vi in mot sängen, säger hon till Aftonbladet.

Littorin ska även efter det första mötet försökt få till flera andra möten, ofta med kort varsel. Men det blev aldrig några fler möten.

– Någon månad senare fick jag syn på honom på tv. Först kopplade jag inte riktigt vem han var. Till mig hade han sagt att han jobbade i Gamla stan med finans, att han hjälpte de som har medicinskt patent att hitta investerare. Men nu är jag helt övertygad om att det var Sven Otto Littorin som köpte sex av mig, säger Anna till Aftonbladet.

Avgick under dramatiska former

Det var tidigt på onsdagsmorgonen som arbetsmarknadsministern kallade till en extrainsatt presskonferens där han meddelade att han avgick med omedelbar verkan.

Då uppgav han att sin pågående vårdnadstvist med exfrun var ett av skälen.

– Jag orkar inte längre och vill inte utsätta min fästmö och mina barn för det här, sa Littorin med avseende på uppmärksamheten kring hans familjesituation.

Aftonbladet har förgäves försök få en kommentar av Sven Otto Littorin.

Kommentera
Kopiera länk
Dela