Fridolin, you sexy boy.
1 av 4
Fridolin, you sexy boy. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Gustav Fridolin är nytillträtt språkrör för miljöpartiet.
2 av 4
Gustav Fridolin är nytillträtt språkrör för miljöpartiet. - Foto: Erik Mårtensson / SCANPIX
Gustav Fridolin tog sig förmodligen för bröstet när han fick reda på sin utnämning...
3 av 4
Gustav Fridolin tog sig förmodligen för bröstet när han fick reda på sin utnämning... - Foto: Magnus Johansson / SCANPIX
... till Sveriges sexigaste politiker.
4 av 4
... till Sveriges sexigaste politiker. - Foto: DRAGO PRVULOVIC / SCANPIX

Gustav Fridolin - Sveriges 4:e sexigaste politiker

Han är ung och sexig som en puma. Som nytillträtt språkrör för miljöpartiet kirrar han biffen - Gustav Fridolin är Sveriges 4:e sexigaste politiker.


Gustav Fridolin är politiker, men har ett förflutet som journalist, författare och folkhögskolelärare. Nu kan han även stoltsera med utmärkelsen som Sveriges 4:e sexigaste politiker, på troféhyllan strax intill pokalen för hans förstaplacering i "Junior-Jeopardy" i TV4.

Och hans Jeopardy-pris från 1994 är inte förvånande. Just intelligens och skärpa är två ord som passar väldigt bra in på Fridolin som debuterade i talarstolen hos miljöpartiet redan som tolvåring.

Någorlunda osexigt är det dock att hans medlemskap kom till mycket tack vare Birger Schlaug, tidigare språkrör i miljöpartiet - en man som knappast hade kvalat in på den åtråvärda listan över Sveriges sexigaste politiker.

I tre år, mellan 2006 och 2009, hade Gustav Fridolin en paus från politiken. Han arbetade då bland annat på Kalla fakta som granskande reporter. Han gav också ut sin andra succébok: "Blåsta!" där han beskrev den ekonomiska krisen på 90-talet.

Med finess, humor och inte minst sexighet har han tagit det politiska Sverige med storm. Han är väl värd sin titel.

Via en telefonsvarare får vi reda på att endast akuta medieärenden tas över sommaren - och således antar vi att Nyheter24 inte får chans att tala med Sveriges 4:e sexigaste politiker.

Trots vår självsäkerhet i att Sveriges sexigaste politiker är det viktigaste valet - viktigare än riksdagsvalet - låter vi Gustav Fridolin vila ut sig efter en tuff, och förhoppningsvis sexig, Almedalsvecka.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Powell: Räntesänkningar dröjer i USA

Växjö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Lastbil med släp i diket, Norra Åreda", skriver polisen på sin hemsida.

Rullstolsburen person dog – föll ner i pool på servicehus

En rullstolsburen person föll ner i en pool på ett serviceboende i Västerås på julafton i fjol och avled ett par dagar senare. Nu har kommunen Lex Sarah-anmält händelsen.

Lidköping: Polisen rapporterar om brand

"Bilbrand på Svartebäcksgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Utökade EU-sanktioner mot Iran på väg

1 timme sedan
EU har påbörjat arbetet med att utöka sanktionerna mot Iran efter landets angrepp på Israel, meddelar EU:s utrikeschef Josep Borrell efter ett krismöte med unionens utrikesministrar.

Marabou återkallar mjölkchoklad efter larm

1 timme sedan
Marabous mjölkchoklad kan innehålla spår av mandel och vissa förpackningar återkallas, meddelar ägarbolaget Mondelez.