Gustav Fridolin - Sveriges 4:e sexigaste politiker

- 09/07/2011, 15:00 -
Fridolin, you sexy boy.
1 av 4

Fridolin, you sexy boy.

JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Gustav Fridolin är nytillträtt språkrör för miljöpartiet.
2 av 4

Gustav Fridolin är nytillträtt språkrör för miljöpartiet.

Erik Mårtensson / SCANPIX

Gustav Fridolin tog sig förmodligen för bröstet när han fick reda på sin utnämning...
3 av 4

Gustav Fridolin tog sig förmodligen för bröstet när han fick reda på sin utnämning...

Magnus Johansson / SCANPIX

... till Sveriges sexigaste politiker.
4 av 4

... till Sveriges sexigaste politiker.

DRAGO PRVULOVIC / SCANPIX

Han är ung och sexig som en puma. Som nytillträtt språkrör för miljöpartiet kirrar han biffen - Gustav Fridolin är Sveriges 4:e sexigaste politiker.

Gustav Fridolin är politiker, men har ett förflutet som journalist, författare och folkhögskolelärare. Nu kan han även stoltsera med utmärkelsen som Sveriges 4:e sexigaste politiker, på troféhyllan strax intill pokalen för hans förstaplacering i "Junior-Jeopardy" i TV4.

Och hans Jeopardy-pris från 1994 är inte förvånande. Just intelligens och skärpa är två ord som passar väldigt bra in på Fridolin som debuterade i talarstolen hos miljöpartiet redan som tolvåring.

Någorlunda osexigt är det dock att hans medlemskap kom till mycket tack vare Birger Schlaug, tidigare språkrör i miljöpartiet - en man som knappast hade kvalat in på den åtråvärda listan över Sveriges sexigaste politiker.

I tre år, mellan 2006 och 2009, hade Gustav Fridolin en paus från politiken. Han arbetade då bland annat på Kalla fakta som granskande reporter. Han gav också ut sin andra succébok: "Blåsta!" där han beskrev den ekonomiska krisen på 90-talet.

Med finess, humor och inte minst sexighet har han tagit det politiska Sverige med storm. Han är väl värd sin titel.

Via en telefonsvarare får vi reda på att endast akuta medieärenden tas över sommaren - och således antar vi att Nyheter24 inte får chans att tala med Sveriges 4:e sexigaste politiker.

Trots vår självsäkerhet i att Sveriges sexigaste politiker är det viktigaste valet - viktigare än riksdagsvalet - låter vi Gustav Fridolin vila ut sig efter en tuff, och förhoppningsvis sexig, Almedalsvecka.