Birgitta Ohlsson - Sveriges 4:e sexigaste politiker

- 09/07/2011, 15:00 -
Kolla blicken!
1 av 2

Kolla blicken!

Erik Mårtensson / SCANPIX

Birgitta Ohlsson är Sveriges sexigaste EU-minister.
2 av 2

Birgitta Ohlsson är Sveriges sexigaste EU-minister.

Claudio Bresciani / SCANPIX

EU-minister får lov att anses vara det mest osexiga ämbetet du kan ha - men med Birgitta Ohlsson på posten har det aldrig varit sexigare.

Hon kom in i riksdagen 2002, men Birgitta Ohlssons politiska rekordkarriär började innan dess. 1997 valdes hon in i förbundsstyrelsen för liberala ungdomsförbundet där hon senare blev ordförande 1999.

2010 blev hon EU-minister och tog över efter en handlingssvag Cecilia Malmström. Efter valet 2010 ingick det dessutom i hennes uppdrag att ta hand om demokrati- och konsumentfrågor.

Det är någonting i hennes brinnande engagemang som får oss att bli alldeles fnittriga när vi hör henne tala. Hennes bestämda men vänliga stämma får en att vakna upp och genast följa order - oavsett om det handlar om att springa ner och handla favorittidningen Vogue eller laga vegetariska måltider åt hennes på lördagskvällen.

Birgitta Ohlsson trollbinder oss med engagerad retorik och en blick som säger "I'm on fire!". Men släck inte elden - det vore bara förkastligt för den politiska sexigheten i det här landet.