Hanna Wagenius - Sveriges 3:e sexigaste politiker

- 09/07/2011, 18:06 -
Sveriges 3:e sexigaste politiker. Utan mustasch.

Sveriges 3:e sexigaste politiker. Utan mustasch.

Eva Kopito

Jämtlänningen Hanna Wagenius hamnar på tredje plats i kampen om att bli Sveriges sexigaste politiker.

Även om kandidaturen till riksdagen 2010 inte riktigt bar hela vägen så har Hanna Wagenius gjort en raketfärd i svensk politik. Som nyvald förbundsordförande för centerpartiets ungdomsförbund blomstrar karriären. Och i dag kan hon alltså också stoltsera med utnämningen som Sveriges 3:e sexigaste politiker.

Det här är den största utmärkelsen du fått sedan du började engagera dig politiskt, antar jag?

– Jag fick ju bli Årets broiler hos Tvärdag (SSU:s förbundstidning, red anm), och det smäller faktiskt lite högre. Men jag har inte fått mitt pris därifrån än - de har lovat mig en grillad kyckling, men den har inte kommit fram än, tyvärr.

Hanna Wagenius är en brinnande debattör med ett särskilt engagemang för sexarbetares rätt till sitt yrke - ett udda område att specialisera sig på, kan tyckas - men vi tycker att det är sexigt!

Dessutom är hon den enda politikern vi känner till som haft ett förflutet där hon lajvat. Bara det är värt en roman av hyllningar.

Och inte helt oväntat är Hanna Wagenius överlycklig över utnämningen. Hon blev alldeles till sig när hon nåddes av beskedet.

– Jag tycker att det känns jättebra. Men jag är väldigt glad över att jag inte har en mustasch som Håkan Juholt (som också hamnade på 3:e plats, red anm), säger hon till Nyheter24.

Vem är sexigast bland politikerna då?

– Jag skulle vilja säga att det finns många kandidater att hämta i ungdomsförbundet och jag vågar faktiskt påstå att centerns ungdomsförbund har de snyggaste.

Det återstår att se om centerpartiet är bevandrade med vackrare individer än i de andra partierna när silverplatserna och guldplatserna presenteras här på Nyheter24 på söndag!