Abir Al-Sahlani som centerpartiets EU-kandidat 2009.
1 av 4
Abir Al-Sahlani som centerpartiets EU-kandidat 2009. - Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX
Vallokal i Skärholmens gymnasium. Abir Al-Sahlani delar ut centerpartiets valsedlar inför riksdagsvalet 2010.
2 av 4
Vallokal i Skärholmens gymnasium. Abir Al-Sahlani delar ut centerpartiets valsedlar inför riksdagsvalet 2010. - Foto: Jessica Gow / SCANPIX
Abir al-Sahlani är orädd och vågar säga vad hon tycker.
3 av 4
Abir al-Sahlani är orädd och vågar säga vad hon tycker. - Foto: Centerpartiet
36-åringen lovar att fortsätta vara lika sexig i fortsättningen.
4 av 4
36-åringen lovar att fortsätta vara lika sexig i fortsättningen. - Foto: Centerpartiet

Abir Al-Sahlani - Sveriges sexigaste politiker

Sveriges sexigaste kvinnliga politiker beskriver sig själv som orädd, men det finns en sak som skrämmer henne; "Jimmie Åkesson känns läbbig".


Sveriges sexigaste politiker

Det spelar ingen roll hur snygg politikern är på riksdagsfotot eller om hen är hetero, bög eller transa, lång eller kort.

I stället utser vi politiker med en extra dos personlighet, någon som bjuder på något annat än en stel politikerprofil, någon som gör något, som visar att politik faktisk kan innebära handling och inte bara ord.

Följande personer har chansen att koras till Sveriges Sexigaste Politiker:

- Minister
- Riksdagsledamot
- Partisekreterare
- Ordförande eller vice ordförande för ungdomsparti

Juryn består av Nyheter24:s redaktion.

Kollektivtrafikstystnad, att inte vilja prata i telefon bland medpassagerare, är inget Abir Al-Sahlani lider av. När centerpartisten får höra att hon blivit utsedd till Sveriges sexigaste politiker pratar hon gärna, trots att hon sitter på tunnelbanan.

– Vad kul! Jag tror att det beror på att jag är rätt så orädd. Jag säger vad jag tycker oavsett vem eller vad det gäller. Jag är rätt så osvensk.

Hon gissar rätt. Abir är sexig för att hon gång på gång visat att hon står för vad hon tycker, oavsett om Tobias Billström eller någon annan allianskollega säger annorlunda. Dessutom gick hon på medlemmarnas linje i stället för partipiskan när det gällde datalagringsdirektivet.

"Sexigt att inte bara lulla runt"

36-åringen från Hägersten tycker att personligheten är avgörande för om en person är sexig eller inte.

– Att man inte bara lullar runt utan att man i stället gör något. Det kan vara en person som går och samlar bilskrot eller som försöker lösa palestinakonflikten, det spelar ingen roll.

Vad gör en person osexig?

– Obegränsad egoism. Likgiltighet är bland det värsta jag vet. Det är de två sämsta egenskaperna.

"Åkesson känns läbbig"

Enligt Abir är centerns partiledare Sveriges sexigaste politiker (Nyheter24 tycker däremot att Annie Lööf hamnar på plats nummer tio).

– Dels på grund av hennes ålder och att hon är kvinna som slagit sig fram. Hon har lätt för att sätta sig in i ett komplext politiskt område och kunna kommunicera ut det lättförståeligt.

Och vem är Sveriges osexigaste?

Jimmie Åkesson är verkligen osexig. Jag tycker att han har läskig utstrålning, han känns läbbig.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Oljepris upp efter rapporter om attack

Här är hoten mot lägre ränta

Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

1 timme sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

1 timme sedan
En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Medieuppgifter: Israel har attackerat mål i Iran

2 timmar sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Iran bekräftar att man skjutit ned drönare men tillbakavisar att man skulle angripits av tyngre vapen. "Ingen större skada har uppstått", enligt en statlig nyhetsbyrå.

Nu börjar världshistoriens största val

2 timmar sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.