Nyheter24 tycker att Mehmet Kaplans handlingskraft är sexig.
1 av 4
Nyheter24 tycker att Mehmet Kaplans handlingskraft är sexig. - Foto: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX
Mehmet Kaplan anländer till Arlanda flygplats efter att han deporterats ut ur Israel. Sammanlagt 11 svenskar var ombord på Ship to Gaza flottans fartyg då de bordades av israelisk militär.
2 av 4
Mehmet Kaplan anländer till Arlanda flygplats efter att han deporterats ut ur Israel. Sammanlagt 11 svenskar var ombord på Ship to Gaza flottans fartyg då de bordades av israelisk militär. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
"Jag tycker att det är personer som står upp tydligt för sina ideal men samtidigt kan balansera det med partiets idéer."
3 av 4
"Jag tycker att det är personer som står upp tydligt för sina ideal men samtidigt kan balansera det med partiets idéer." - Foto: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX
Gustav Fridolin, Tomas Tobé och Abir al-Sahlani är sexiga i den meningen att de är duktiga på att föra fram sin ståndpunkt, enligt Mehmet Kaplan.
4 av 4
Gustav Fridolin, Tomas Tobé och Abir al-Sahlani är sexiga i den meningen att de är duktiga på att föra fram sin ståndpunkt, enligt Mehmet Kaplan. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Mehmet Kaplan - Sveriges 5:e sexigaste politiker

NYHETER24 PÅ PLATS I ALMEDALEN. För tredje året på raken korar Nyheter24 Sveriges sexigaste politiker. Miljöpartisten Mehmet Kaplan tror sexighet handlar mer om vilken genomslagsslagskraft man har snarare än sex appeal.


Sveriges sexigaste politiker

Det spelar ingen roll hur snygg politikern är på riksdagsfotot eller om hen är hetero, bög eller transa, lång eller kort.

I stället utser vi politiker med en extra dos personlighet, någon som bjuder på något annat än en stel politikerprofil, någon som gör något, som visar att politik faktisk kan innebära handling och inte bara ord.

Följande personer har chansen att koras till Sveriges Sexigaste Politiker:

- Minister
- Riksdagsledamot
- Partisekreterare
- Ordförande eller vice ordförande för ungdomsparti

Juryn består av Nyheter24:s redaktion.

ALMEDALEN. Miljöpartiets gruppledare Mehmet Kaplan är Sveriges femte sexigaste politiker. Googlar du hans namn får du ganska snabbt reda på att det här är en politiker som gör allt annat än sitta still i riksdagen.

Ett exempel på det är när Kaplan greps ombord på ett av Ship to Gazas fartyg när den israeliska militären stormade båten som fraktade förnödenheter till blockaden av Gaza under maj 2010.

Vad är sexigt enligt dig?

– Man brukar prata om att en fråga ska vara sexig och väcka människors intresse. När det gäller en person handlar det om personer som har genomslagsslagskraft och kommer genom bruset snarare än sex appeal. 

Varför tror du att du är sexig?

– Det är svårt att veta. Den bedömningen får andra göra. Jag har aldrig tänkt i sådana termer. Jag antar att frågorna är viktiga och om man framför dem på ett tydligt sätt. Jag skulle inte vilja kalla det sexigt utan det handlar om bärkraften, hur lång räckvidd man har och hur bred räckvidden är.

Vem tycker du är den sexigaste politikern?

– Jag tycker att det är personer som står upp tydligt för sina ideal men samtidigt kan balansera det med partiets idéer. Det är enkelt att stå ut genom att säga emot partiet i alla frågor. Mixen av seriositet kombinerat med intrigitet är viktig.

Kan du nämna några namn?

Gustav Fridolin, Tomas Tobé och Abir al-Sahlani är tydliga exempel på politiker som är duktiga på att föra fram sin tydliga ståndpunkt.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!