Max hållbarhetschef Pär Larshans förklarar att företaget anser att mångfald är viktigt.
1 av 3
Max hållbarhetschef Pär Larshans förklarar att företaget anser att mångfald är viktigt.
Falktorp.
2 av 3
Falktorp.
"Vi har fått väldigt mycket diskussioner och debatter".
3 av 3
"Vi har fått väldigt mycket diskussioner och debatter".

Max vill anställa 50 utrikesfödda chefer – då hotar SD med bojkott

Samma dag som Jimmie Åkesson skulle hålla sitt tal i Almedalen inledde hamburgerkedjan Max en kampanj under parollen "utan mångfald - ingen tillväxt". Nu hotar upprörda SD:are med bojkott - men hållbarhetschefen tar det med ro.


Sverigedemokrater bojkottar

Max kampanj har upprört både Stefan Falktorp, ordförande för Sverigedemokraterna i Partille, Christer Spetz, ordförande för SD i Sjuhärad, och Christer Schoultz, som hoppat av partiet efter flera kontroversiella uttalanden

"UTAN MÅNGFALD. INGEN TILLVÄXT. Den texten stod på Max flygblad. Jag föreslår att vi SDare bojkottar Max från och med nu", skrev Falktorp på Facebook.

"Då var det slutkäkat på MAX då. Bra för hälsan samtidigt" =)", skrev Schoultz.

 VISBY. "Utan mångfald - ingen tillväxt". Så står det på de flygblad som hamburgerkedjan Max delar ut i Almedalen under politikerveckan. Företaget siktar på att anställa 50 utrikesfödda personer på chefspositioner innan 2018.

"Jag föreslår att vi SDare bojkottar Max från och med nu", skriver Stefan Falktorp, ordförande för Sverigedemokraterna i Partille, på Facebook.

Kampanjen har fått flera rasistiska sajter och anhängare till Sverigedemokraterna att gå i taket. Maxpersonalen började dela ut infolapparna under måndagen, SD:s dag i Almedalen.

– Vi delar ut flygbladen hela veckan och vi var här först på måndagen, säger företagets hållbarhetschef Pär Larshans till Nyheter24 efter ett seminarium om bränderna i Husby.

Har lett till stor debatt

Larshans kontaktuppgifter har i dagarna lagts ut både på nätforumet Flashback och på nazistiska Svenskarnas partis nättidning Realisten. På forumet och på Facebook uppmanar flera personer till bojkott mot hamburgerrestaurangen.

– Vi tar ställning till att vi tror att mångfald är viktigt. Vi har fått väldigt mycket diskussioner och debatter - vilket är positivt, säger han.

Även om den äger rum på exempelvis Svenskarnas partis nättidning?

– Jag har inga synpunkter på hur partier jobbar, jag lägger mig inte i partipolitik. Vi bryr oss om sakfrågor, vi brinner för ett samhälle där människor anställs efter sin potential.

Trots att hans kontaktuppgifter legat uppe på nätet har Larshans inte fått ta emot några telefonsamtal under de senaste dagarna.

– Det har varit diskussioner, det kommer löpande. Jag är här och tar debatten, säger han.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

1 timme sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

1 timme sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

1 timme sedan
Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

1 timme sedan
Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.