Onsdag 27 Okt
Stockholm

Linda Nordlund – Sveriges femte sexigaste politiker

Luf-ordförandens andra raka år på listan.
Luf-ordförandens andra raka år på listan. Foto: ULF PALM / SCANPIX

Vi gillar politiker som säger vad de tycker och tar initiativ. Därför är Linda Nordlund Sveriges femte sexigaste politiker.

Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Sveriges sexigaste politiker

Motivering: Det spelar ingen roll hur snygg politikern är på riksdagsfotot eller om hen är lång, kort, tjock eller smal. 

I stället utser vi politiker med en extra dos personlighet, någon som bjuder på något annat än en stel politikerprofil, någon som gör något åt problemen i samhället, som visar att politik faktiskt kan innebära handling och inte bara ord.

Följande personer har chansen att koras till Sveriges sexigaste politiker:

- Minister
- Riksdagsledamot
- Partisekreterare
- Ordförande eller vice ordförande för ungdomsförbund

Juryn består av Nyheter24:s redaktion.

Linda Nordlund är ordförande för Liberala Ungdomsförbundet, LUF. För andra året i följd hamnar hon på Nyheter24:s lista, och förra året kammade hon hem en andraplats. 

Linda Nordlund kämpar för jämställdhet, lika lön, bättre utbildning och mot sexism, och det är hennes starka engagemang i dessa frågor som gör henne till en av Sveriges sexigaste politiker, säger hon.

– Jag hoppas att det är för att jag kan visa unga kvinnor att man inte behöver vara en typisk politiker för att kunna förändra, säger Linda Nordlund och fortsätter:

– Och så tror jag att mitt engagemang för feminism och samtycke i våldtäktslagstiftningen spelar in.

Vilken annan politiker passar in på den här definitionen av sexig?

– Birgitta Olsson, hon är en av de få som lever som hon lär, och som visar att feminism inte bara är en pin som man sätter på jackan. Hon lyfter unga tjejer och har en härlig utstrålning. 

Vad är osexigt då?

– Det är extremt osexigt att inte svara på frågor. Jag är riktigt trött på politikersvar och ickesvar. Det är bättre att svara "jag vet inte" i stället för att bara prata runt ämnet.

Hur ska du fira att du är med på listan?

– Haha, jag ska försöka vinnlägga mig om att vara ännu tydligare i mina inlägg på seminarier och andra events i Almedalen

Läs mer:

Erik Bengtzboe – Sveriges femte sexigaste politiker 

Nyheter24 utser Sveriges sexigaste politiker 2014 

Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela