Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lärare drog undan elevens stol - nu döms hon för misshandel

- 20/06/2013, 18:46
Döms till dagsböter.
1 av 2

Döms till dagsböter.

Drog undan elevens stol.
2 av 2

Drog undan elevens stol.

Björn Larsson Ask / SCANPIX

Efter att en lärare tröttnat på en stökig elev misshandlade hon den 14-åriga eleven, bland annat genom att dra undan hennes stol. Nu döms hon.

KRONOBERG. En lärare på en skola i Kronobergstrakten tröttande på att en 14-årig flicka uppträdde störande. Då drog hon undan flickans stol så att 14-åringen ramlade i golvet.

– Det var aldrig min avsikt att dra undan stolen, det är en olyckshändelse, sa läraren under rättegången enligt Smålandsposten.

Läraren nekar också till brott men flera vittnen ställer sig dock på flickans sida och bekräftar hennes historia.

Uppträdde störande

Det började med att den 14-åriga flickan uppträdde störande under en lektion och använde sin mobiltelefon.

När hon skulle avvisas från klassrummet vägrade hon och det var då läraren rev omkull hennes stol. 

Bråket fortsatte

Bråket fortsatte sen ute i korridoren där det enligt Växjö tingsrätt anser det utrett att läraren tog tag i eleven så hårt att ett blåmärke blev följden. Flickan säger att läraren tryckte upp henne mot en dörr, skriver Smålandsposten.

Läraren döms nu för ringa misshandel till 50 dagsböter. Hon ska även betala 1 000 kronor i skadestånd till den drabbade flickan, skriver Smålandsposten.