Fredrik Hjelm, 31, grundade elsparkcykelföretaget Voi.
Fredrik Hjelm, 31, grundade elsparkcykelföretaget Voi. - Foto: Stina Stjernkvist/TT

Fredrik Hjelms saftiga miljonlön – så mycket tjänar Voi-grundaren

Det svenska företaget Voi har blivit en spelare att räkna med på den alltjämt växande elscootermarknaden – och det märks på vd:n Fredrik Hjelms årslön.


De står i villaområden, på torg och vid skolor. Elsparkcyklarna från svenska Voi har mer eller mindre blivit en del av stadsmiljön i de elva länder där man är verksam.

Bakom företaget står ingen mindre än Fredrik Hjelm, 31, som också är vd för det ömsom älskade, ömsom kritiserade bolaget som haft ett tufft första halvår under 2022.

Voi omsatte 927 miljoner kronor under 2021

Enligt en årsredovisning ökade Voi sina förluster med hela 84 procent, till totalt 888 miljoner kronor, under 2021, vilket bland andra Dagens Industri rapporterat om.

Fredrik Hjelm är vd för Voi. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Samtidigt utökades personalstyrkan till 598 medarbetare och omsättningen sköt i höjden och landade på 927 miljoner kronor, enligt Dagens Industri

Här kan du läsa allt om Christian von Koenigseggs förmögenhet.

Fredrik Hjelms lön – så mycket tjänar Voi-grundaren

Hur pass lönsamt är det då att vara vd för Voi? Enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av hade Fredrik Hjelm en fastställd förvärvsinkomst som landade på 1 048 982 kronor under 2020, vilket är de senaste uppgifterna som finns att tillgå.

Därmed kunde Voi-vd:n plocka ut drygt 87 000 kronor i månadslön.

Läs om Klarna-grundaren Sebastian Siemiatkowskis lön här.

/