Philip Morris bud på Swedish Match möter motstånd. Arkivbild.
Philip Morris bud på Swedish Match möter motstånd. Arkivbild. - Foto: TT

Bud på Swedish Match möter tuggmotstånd

Philip Morris bud på snusjätten Swedish Match möter ökat motstånd. Hedgefonden Elliot Investment har ökat sitt ägande till över tio procent av aktierna, enligt ett flaggningsmeddelande.


Sedan tidigare har en annan hedgefondsförvaltare köpt på sig över fem procent av aktierna.

På så vis bromsar de Philip Morris (PMI) köp som tobaksjätten villkorat med att minst 90 procent av Swedish Match ägare säger ja.

Hedgefonderna hoppas förstås på ett högre bud från Philip Morris, som höjt budet en gång till nu gällande 116 kronor per aktie. Om det kommer ytterligare en höjning, eller om man drar sig ur, återstår att se.

"Vi anser att det slutliga vederlaget i vårt reviderade erbjudande avseende Swedish Match medför ett mycket tilltalande värde för aktieägarna i både Swedish Match och PMI, och är glada att Swedish Match styrelse rekommenderar det reviderade erbjudandet", skriver Philip Morris vd Jacek Olczak, i ett uttalande i samband med ett tillägg till tidigare erbjudande till ägarna.

Enligt nuvarande plan går acceptfristen på budet ut 4 november.

Swedish Match aktie handlas på fredagen till 113:85 kronor, i stort sett oförändrat jämfört med torsdagen.

TT
/
gmo
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Georgien går vidare med omstritt lagförslag

Slutar betala pension till boende i Sverige: De drabbas

Den finska folkpensionen ska sluta betalas ut till de som bor i utlandet. Det är framförallt boende i Sverige som påverkas av beslutet. Finska medborgare är i chock, rapporterar Sveriges Radio.

Man åtalas för grovt övergrepp mot barn

En man i 45-årsåldern åtalas för grovt sexuellt övergrepp mot ett sjuårigt barn i Västerås, rapporterar VLT.

Riksbankstoppen band sina lån dagar innan de höjde räntan

Anna Breman, vice riksbankschef och därmed framstående medlem av Riksbankens ledning, har nyligen blivit föremål för uppmärksamhet angående hennes personliga lånevillkor. Dokument till Riksdagen avslöjar detaljer om hennes bundna lån och räntor.

Elin, 28, får inte teckna Icas försäkring – på grund av sin vikt: "Diskriminerande"

I dagarna lade Elin, 28, ut en inlägg i en tjejgrupp på Facebook och berättade att hon inte fick teckna Icas försäkring, på grund av sin vikt. Beslutet chockerade flera och bland kommentarerna rasade folk.

USA och Kinas försvarsministrar i samtal

USA:s försvarsminister Lloyd Austin har talat med sin kinesiske motsvarighet Dong Jun i de första betydande samtalen mellan stormakternas försvarsministrar på nära ett och ett halvt år.