Den nye ägaren Elon Musk inför tvärstopp för distansarbete på det sociala nätverket Twitter. Arkivbild
Den nye ägaren Elon Musk inför tvärstopp för distansarbete på det sociala nätverket Twitter. Arkivbild - Foto: TT

Musk: Slut på distansarbete på Twitter

De tvära kasten för de anställda på det sociala nätverket Twitter efter det att Elon Musk köpt bolaget fortsätter.Distansarbete kommer inte längre tillåtas och anställda väntas framöver befinna sig på kontoret åtminstone 40 timmar per vecka, är det senaste beskedet.


För att få jobba på distans på Twitter krävs framöver ett direkt godkännande av Elon Musk själv, rapporterar Bloomberg med hänvisning till den nye ägarens första mejl direkt till de anställda på Twitter.

Musk hänvisar till svåra tider som väntar det annonsberoende bolaget i den ekonomiska inbromsning som står för dörren.

Prislapp på verifikation

Han har inför mejlet redan hunnit säga upp omkring hälften av de 7 500 anställda på Twitter, varav många i chefspositioner. Han har dessutom satt en prislapp på 8 dollar för alla Twitter-användare som vill ha kvar eller skaffa en blå bock vid sitt namn, som bekräftelse på att användaren är den person eller organisation man utger sig för att vara.

Musk, som köpte Twitter för 44 miljarder dollar (motsvarande cirka 480 miljarder kronor) för omkring två veckor sedan, tillägger i mejlet att han i framtiden vill att olika typer av abonnentavgifter ska stå för hälften av Twitters intäkter.

Twitter lanserade vid sidan av den blå bocken som verifieringssignal en ny grå bock, avsedd att användas av högprofilerade konton.

"Kommer att göra många korkade saker"

Men den grå varianten hann bara synas för en del profilkonton – däribland Apples och Vita husets – innan det drogs tillbaka för de flesta som fått den. Och den nya blå varianten finns än så länge bara tillgänglig för köp i mobilvarianten av Twitter och i USA.

"Var vänlig att notera att Twitter kommer att göra många korkade saker de kommande månaderna. Vi kommer att ha kvar det som funkar och ändra det som inte funkar", skrev Elon Musk i ett inlägg på Twitter för att förklara turerna kring verifikationsverktygen.

Det tidigare börsnoterade Twitter har sedan Musk tog över tappat en lång rad stora annonsörer, som dragit sig ur av oro för den riktning det sociala nätverket tar under den nye ägarens ledning.

TT
/
/
/
USA
/
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fejkade ID-kort för 45 kronor – direkt i mobilen

Voi rasar på Fröken Snusk: "Samtal från våra advokater"

Konflikten mellan Fröken Snusk, Rasmus Gozzi och elsparksbolaget Voi är ett faktum. Efter Gozzis hån mot företaget slår Voi tillbaka: – Gozzi Records kan förvänta sig ett samtal från våra advokater.

Försvaret kallas till samtal efter flygincident

Regeringen har kallat Försvarsmakten till samtal om kommunikation kring flygvapnets incidentberedskap, rapporterar SVT Nyheter.

Cloetta stoppar hundratals ton godis – kan innehålla hälsofarliga ämnen

Godistillverkaren Cloetta stoppar försäljningen av hundratals ton chokladgodis efter. Anledningen är att produkterna innehåller palmolja med potentiellt hälsofarliga ämnen.

Lyft för amerikansk försvarsjätte

Amerikanska försvarsjätten Lockheed Martin lyfte försäljningen med 14 procent under första kvartalet. Fler leveranser av flygplan av typen F16 och F35 och missilsystem bidrog till det.

Klart ja till nya budgetregler i EU

Trots protester från fackförbund och många partier och ledamöter till vänster ger EU-parlamentet tummen upp för EU:s nya budgetregler.