Magnus Hedberg och Magdalena Kowalczyk är programledare för Lyxfällan
Magnus Hedberg och Magdalena Kowalczyk är programledare för Lyxfällan. - Foto: Skärmavbild/TV3/Lyxfällan

Förändringen i nya Lyxfällan – programledarna avslöjar: “Väldigt ledsna”

Snart har säsong 33 av Lyxfällan premiär, och som vanligt är det ekonomerna Magnus Hedberg och Magdalena Kowalczyk som hjälper deltagarna. För Nyheter24 avslöjar programledarna hur de nya avsnitten kommer skilja sig från tidigare säsonger.


Lyxfällan har rullat i rutan sedan 2006, och den 19 september 2023 har säsong 33 av programmet premiär på TV3. I vanliga fall brukar Lyxfällan sändas två gånger per år, men under våren 2023 kom inga nya avsnitt. Här kan du läsa om varför säsongen av Lyxfällan uteblev

Det är de folkkära experterna och ekonomerna Magnus Hedberg och Magdalena Kowalczyk som hjälper deltagarna ur deras ekonomiska knipa, och duon har varit programledare för Lyxfällan i ett flertal år. 

Vanligaste misstaget som deltagarna gör i Lyxfällan: "Blir mycket värre"

Så blir säsong 33 av Lyxfällan

De som har längtat efter nya Lyxfällan-avsnitt behöver med andra ord inte vänta särskilt länge till. Nyheter24 frågade programledarna Magnus Hedberg och Magdalena Kowalzcyk vad vi kan vänta oss av de nya avsnitten, och det ser ut att bli en händelserik säsong. 

– Det är ju lite trång ekonomi fortfarande. Men faktum är att trots att Lyxfällan har rullat i så många säsonger, så finns det fortfarande nya, kreativa och unika sätt att bränna för mycket pengar på. Och det får man se i nya säsongen också, säger Magnus Hedberg. 

Snart har säsong 33 av Lyxfällan premiär. Foto: Jessica Gow/TT

Magnus Hedberg och Magdalena Kowalczyk har under inspelningen av Lyxfällan noterat ett antal förändringar bland de nya deltagarna jämfört med tidigare säsonger. 

– Vi har ju inte riktigt inflytande över hur saker och ting klipps, men jag skulle säga att folk är väldigt ledsna. Det är inte särskilt ofta som vi kommer någonstans och att deltagarna har haft så himla roligt för pengarna, utan det är mycket lappa- och laga-situationer där ute, berättar Magdalena Kowalczyk. 

Så räddar du ekonomin efter semestern – fällan kan stå dig dyrt: "Bränt pengar..."

Magnus Hedberg och Magdalena Kowalczyk är programledare för Lyxfällan 2023

Även Magnus Hedberg har märkt en viss gemensam nämnare bland deltagarna i den kommande säsongen av Lyxfällan. 

– Den röda tråden är att folk i dag har närmare till att prata om ekonomiska problem. Förut var det mer tabubelagt, så bara det är en sak som skiljer sig. Att de som är med nu är mer nära sin ekonomiska pengaångest. Förut har det varit lite mer skamset och det är lite mer okej nu att faktiskt berätta som det är, säger Magnus Hedberg. 

– Och det är svinbra!, inflikar Magdalena Kowalczyk.