Magnus Hedberg är en av programledarna i Lyxfällan.
Magnus Hedberg är en av programledarna i Lyxfällan. - Foto: Skärmavbild/TV3/Viaplay/Lyxfällan

Stora utmaningen i Lyxfällan – Magnus Hedberg avslöjar: “Uttråkade”

Magnus Hedberg har under många år varit en av programledarna för Lyxfällan på TV3, och det finns vissa aspekter med jobbet som är svårare än andra.
– Jag upplever att det är en ännu större utmaning i dag, har han berättat för Nyheter24.


I över 30 säsonger har det ekonomiska realityprogrammet Lyxfällan rullat på TV3, där vi har fått följa otaliga deltagare på sin resa bort från skuldberg och ekonomiska problem. 

Lyxfällan 2023: Då har det premiär

Precis som tidigare säsonger är det Magnus Hedberg och Magdalena Kowalczyk som är programledare för Lyxfällan 2023, som har premiär den 19 september. I det populära programmet åker de hem till Lyxfällan-deltagare över hela Sverige och hjälper dem ur ekonomisk knipa. 

Magnus Hedberg om utmaningarna i Lyxfällan

För Nyheter24 har Magnus Hedberg tidigare berättat om vad tittarna inte får se i TV3:s Lyxfällan. Men han har även avslöjat vad som är de största utmaningarna med att vara programledare för långköraren. 

– Rent ekonomiskt är det ju egentligen ganska basic. Redan när man är tio år kan man plus och minus och börjar kunna lära sig procenträkning också. Då kan man egentligen göra det som krävs för att sköta basic hushållsekonomi. Krasst sett, och räknemässigt sett. 

– Men den stora utmaningen är beteendevetenskapen. Vad är det som motiverar dem att förändra sig? Och att få folk att göra det över tid. Inte bara när vi är där, utan att de förändrar sig bestående. Där är den stora utmaningen. 

Förändringen i nya Lyxfällan – programledarna avslöjar: "Väldigt ledsna"

"Den stora utmaningen är beteendevetenskapen", förklarar Magnus Hedberg. Foto: TV3/Lyxfällan

"Jag upplever att det är en ännu större utmaning i dag"

Magnus Hedberg förklarar att han har noterat ännu en utmaning när det kommer till en viss typ av deltagare i Lyxfällan – närmare bestämt bland det yngre gardet. 

– Jag upplever att det är en ännu större utmaning i dag. De flesta nya generationer som kommer ut nu är väldigt otåliga. De vill ha effekt direkt och blir uttråkade väldigt snabbt. Det är kanske inte jättekul att ha bränt pengar och haft det superkul, och sen städa upp problemen i åtta år. 

– Den största utmaningen är att få de här personerna att att bli motiverade och orka göra det under de åtta åren.

Läs alla våra artiklar om Lyxfällan på TV3

/