Magnus Hedberg är en av experterna i nya säsongen av Lyxfällan.
Magnus Hedberg är en av experterna i nya säsongen av Lyxfällan. - Foto: Skärmavbild/TV3/Lyxfällan

Det får tittarna inte se i Lyxfällan – Magnus Hedberg avslöjar: “I verkligheten…”

Magnus Hedberg är expert i TV3:s långkörare Lyxfällan, och inspelningen av det populära programmet är betydligt längre än det som sänds på tv. För Nyheter24 har han berättat vad som sker bakom kulisserna, och vad som inte kommer med i avsnitten.


Lyxfällan hade premiär på TV3 år 2006 och har sedan dess blivit ett succéprogram som fortsätter locka storpublik. Den 19 september har säsong 33 av långköraren premiär på TV3 och Viaplay, där vi återigen kommer få se experterna Magdalena Kowalczyk och Magnus Hedberg hjälpa deltagarna med ekonomin. 

Magnus Hedberg avslöjar historiska fallet i nya Lyxfällan – har ALDRIG hänt förut

Magnus Hedberg om nya säsongen av Lyxfällan – avslöjar förändringen

Magnus Hedberg har tidigare berättat för Nyheter24 om att den skyhöga inflationen och skenande räntor kommer märkas av i den kommande säsongen av Lyxfällan. Det här är något som även syns i arbetssättet hos experterna. Här kan du läsa mer om förändringen i nya Lyxfällan

Magnus Hedberg är ekonom och expert i Lyxfällan. Foto: TV3/Lyxfällan

Det händer bakom kulisserna i Lyxfällan

Lyxfällan-experten har även berättat om vad som händer bakom kulisserna i programmet, som tittarna faktiskt inte får se. 

– Det händer ju rätt mycket. Ett program är en veckas inspelningar och vi är där måndag till fredag. Och det händer väldigt mycket under en veckas tid som inte visas i tv. För det blir ju trots allt nedklippt till ett entimmesprogram, inklusive reklampauser.

Ett avsnitt av Lyxfällan brukar bestå av drygt 45 minuter effektiv programtid, och Magnus Hedberg förklarar att det därmed är en hel del som händer, som aldrig syns på tv. 

– Det är klart att det allra mesta kommer ju inte med. Och jag tror att vissa saker går igenom tv:n väldigt väl, och andra saker går inte igenom tv:n alls. Jag får ofta frågan: “Är verkligen allt på riktigt? Är det så här illa?”. Jag skulle snarare säga att det oftast är betydligt värre i verkligheten, säger Magnus Hedberg och fortsätter: 

– Men det är klart att om vi har ett snack på 45 minuter som klipps ner till 1,5 minut så blir det som visas lite forcerat, att det kan verka väldigt “tajt”. Det går inte att få med allting. Men det vore kul för tittarna att vara med och ytterligare se vad som händer “behind the scenes”. 

Lyxfällan-Magnus varning – lätta sparknepet många glömmer: "Tiotusentals frågor"

Magnus Hedberg hjälper deltagarna att sätta upp en budget. Foto: TV3/Lyxfällan

Lyxfällan-Magnus: "Händer mycket mer än vad som visas"

Ytterligare en aspekt som inte kommer med i programmet är en hel del vägledning och coachning från experternas sida. 

– Det är väldigt mycket mer tips och råd. Det kommer inte heller alltid med när jag snackar med deltagarna och dylikt. Så det händer ju väldigt mycket mer än det som visas. Jag tror att en del tittare skulle bli positivt överraskade av allt annat som händer, förklarar Magnus Hedberg. 

Lyxfällan-Magnus superenkla knep – så sparar du tusenlappar: "36 000 på ett år"

/