Explosionen i en ångpanna på Nordic Sugars anläggning i Örtofta skedde tidigt på morgonen den 18 november. Arkivbild.
Explosionen i en ångpanna på Nordic Sugars anläggning i Örtofta skedde tidigt på morgonen den 18 november. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Sockerbruk ska återstartas efter explosion

Produktionen ska återupptas vid Sveriges enda sockerbruk efter explosionen den 18 november. Återöppnandet är planerat att ske den 11 december, men kapaciteten kanske inte blir densamma som före olyckan och det råder osäkerhet om det går att leva upp till målsättningen, rapporterar ATL.


— Sannolikheten att vi ska komma igång med produktionen då bedömer jag just nu till 50-50. Huvudbudskapet är att vi gör allt vi kan för att komma igång med produktionen den 11 december, säger Johan Neikell, vd för Nordic Sugar, till tidningen.

Det var en kokpanna som exploderade på anläggningen i Örtofta och sedan dess har produktionen helt legat nere. För att förhindra ytterligare explosioner har dessutom två kokpannor punkterats.

Orsaken till explosionen håller fortfarande på att utredas, men Johan Neikell uppger att man närmar sig ett svar. Hur mycket olyckan kostat företaget kan han inte svara på.

TT
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Gruvbolag får leta mineral på samebys område

Per Anger-priset till kambodjansk fackledare

Den kambodjanska människorättsförsvararen Sithar Chhim tilldelas årets Per Anger-pris för sin kamp för bättre villkor för landets arbetare.

Kriminella använder Foodoras kläder vid brott

Matleverantören Foodoras kläder och väskor utnyttjas gång på gång av kriminella som förklädnad när de begår brott, visar P4 Göteborgs granskning.

Glatt på Asienbörserna

De ledande börserna inledde alla torsdagshandeln i dur i ett läge där investerarna ändå fortsatt håller ett vakande öga på händelseutvecklingen i Mellanöstern.

Stopp för fler hotell i Amsterdam

1 timme sedan
Den som vill bygga nya hotell gör bäst i att söka sig någon annanstans än till Amsterdam.

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

2 timmar sedan
Den assyriske biskop som knivhöggs vid ett dåd i en kyrka i västra Sydney tidigare i veckan meddelar att han förlåter den som attackerade honom.